Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Virtuele schema's Europese tickets en play-offs promotie/degradatie

KNVB Media
KNVB Media
14 april 2019, 18:45

Door het gelijke spel tegen Vitesse consolideert FC Utrecht de vijfde plek. - Foto: Soccrates Images

Met nog vier wedstrijden te gaan in zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie nadert de ontknoping. De strijd om de Europese tickets en deelname aan de play-offs om promotie/degradatie ligt nog helemaal open.

In de Eredivisie plaatst de kampioen zich rechtstreeks voor de derde voorronde van de Champions League. De nummer twee stroomt een voorronde eerder in. De winnaar van de beker, Willem II of Ajax, krijgt het beste ticket voor de Europa League: de derde voorronde. Mocht Ajax - dat zeker is van een plek bij de eerst twee - de beker winnen, gaat dat ticket naar de nummer drie van de Eredivisie en is ook de nummer vier zeker van deelname aan de Europa League (tweede voorronde). De nummers vier tot en met zeven spelen in principe in de play-offs om het laatste Europese ticket. Als de bekerwinnaar bij de eerste zeven eindigt, doet de nummer acht mee aan de play-offs.

Het virtuele schema van de verdeling van de Europese tickets per 14 april.

Promotie/degradatie

De nummer achttien van de Eredivisie degradeert rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie, de kampioen van die divisie gaat rechtstreeks naar de Eredivisie. Verder strijden de nummers zestien en zeventien van de Eredivisie, de vier periodekampioenen van de Keuken Kampioen Divisie én de vier beste resterende ploegen van diezelfde divisie (uitgezonderd beloftenteams) om twee resterende plekken in de Eredivisie.

Omdat FC Twente of Sparta Rotterdam, die allebei al een periodetitel hebben, kampioen wordt zal er één extra plek via de ranglijst vergeven worden. De vier hoogstgeplaatste ploegen van de Keuken Kampioen Divisie en de twee ploegen uit de Eredivisie stromen in de halve finales in. Het hoogstgeplaatste team (het team uit de Eredivisie of volgens de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie) speelt in de finale altijd eerst een uitwedstrijd en dan thuis.
 

Het virtuele schema van de Keuken Kampioen play-offs per zondag 14 april.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen