Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB past programma aan op Europees voetbal

KNVB Media
KNVB Media
23 oktober 2018, 11:41

Een aantal wedstrijden van onder meer PSV heeft een nieuwe speeldatum gekregen. - Foto: KNVB Media

Zeven Eredivisie-wedstrijden krijgen een nieuwe aanvangstijd om zo de Nederlandse clubs die Europees voetbal spelen tegemoet te komen bij een optimale voorbereiding hierop. Het betreft wedstrijden van Ajax en PSV, die in de UEFA Champions League uitkomen.

Ook Fortuna Sittard - AZ wordt hierdoor verplaatst. De club die het vroegst in de week Europees voetbal speelt, komt nu het weekend ervoor zo vroeg als mogelijk in actie in de Eredivisie.

  • Op zaterdag 3 november worden de aanvangstijden van de Eredivisie-wedstrijden van Ajax en PSV omgewisseld. PSV speelt op dinsdag 6 november in de UEFA Champions League uit tegen Tottenham Hotspur en zal op zaterdag 3 november vanaf 18.30 uur in plaats van 20.45 uur in de Eredivisie uitkomen tegen Vitesse. Ajax treft op woensdag 7 november Benfica en zal op zaterdag 3 november nu om 20.45 uur aanvangen tegen Willem II.
  • Voor zaterdag 24 november wisselen de aanvangstijden ook. NAC Breda - Ajax start dan om 18.30 uur en PSV - sc Heerenveen om 20.45 uur. De dinsdag erna speelt Ajax uit tegen AEK Athene en op woensdag 28 november komt PSV in actie tegen FC Barcelona.
  • PSV speelt op dinsdag 11 december de uitwedstrijd tegen Inter en op woensdag 12 december ontvangt Ajax Bayern München. Met het oog hierop begint PEC Zwolle – Ajax op zaterdag 8 december om 19.45 uur terwijl PSV – Excelsior naar vrijdag 7 december verhuist. Hierdoor verschuift Fortuna Sittard – AZ van vrijdag 7 december naar zaterdag 8 december (aanvang: 19.45 uur).

'Optimaal presteren'

"Wij vinden dat we de verplichting hebben om de Nederlandse clubs zo veel als mogelijk de ruimte te geven om op Europees niveau optimaal te kunnen presteren. Dat is in het belang van het Nederlandse voetbal en dus in het belang van alle Nederlandse clubs", aldus Jan Bluyssen, manager competitiezaken.

"Deze insteek gaan we binnenkort binnen de KNVB nader bespreken want als het aan ons ligt, bieden we in de toekomst altijd de clubs die zich plaatsen voor Europees voetbal meer ruimte."

Bluyssen vervolgt: "Het verschuiven van wedstrijden is desalniettemin een hele operatie. We realiseren ons dat deze wijzigingen ook extra werk opleveren voor alle betrokken clubs, de betreffende gemeentes, de fans en FOX Sports Eredivisie, dat de programmering baseert op deze wedstrijden. We zijn hen zeer dankbaar dat zij hierin met ons meewerken."


Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen