Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Achttien Eredivisie-talenten om in de gaten te houden (deel II)

Stephan Oexman
KNVB Media
10 augustus 2018, 13:30

Pablo Rosario en Tonny Vilhena tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal. - Foto: KNVB Media

Vanavond begint het nieuwe seizoen van de Eredivisie. Ook dit seizoen zullen er weer vele talenten gaan doorbreken; onze redactie selecteerde er van iedere club één om dit seizoen in de gaten te houden. Vandaag deel II, van sc Heerenveeen tot en met Willem II.

  • Rodney Kongolo (20, sc Heerenveen)
    Na vier jaar in de jeugdopleiding van Manchester City te hebben gespeeld, waarvan het laatste jaar op huurbasis voor League One-team Doncaster Rovers, keert Rodney Kongolo terug in Nederland. De jongere broer van international Terence tekende een contract voor drie jaar bij sc Heerenveen. "Rodney is een goede allround en moderne middenvelder", zei Gerry Hamstra, technisch manager van sc Heerenveen, bij zijn presentatie.
  • Silvester van de Water (21, Heracles Almelo)
    Met vijftien doelpunten in 31 duels én drie doelpunten in zes play-offwedstrijden toonde Silvester van de Water afgelopen seizoen bij Almere City aan klaar te zijn voor een stap hogerop. Die kans krijgt hij dit seizoen bij Heracles Almelo. “Hij hoopt een verdere ontwikkeling door te maken en wij denken dat Heracles Almelo daar de juiste club voor is”, zei technisch manager Mark-Jan Fledderus.
  • Luka Ilic (19, NAC Breda)
    Dankzij het samenwerkingsverband met Manchester City heeft NAC Breda middenvelder Luka Ilic aan de selectie kunnen toevoegen. De middenvelder wordt voor een jaar gehuurd van de Engelsen. Afgelopen seizoen speelde Ilic voor Rode Ster Belgrado, waarmee hij kampioen werd. "Met zijn spelinzicht, creativiteit en aanvallende kwaliteiten is hij een uitstekende toevoeging op het middenveld”, zei technisch directeur Hans Smulders over het aantrekken van de Servisch jeugdinternational.
  • Sepp van den Berg (16, PEC Zwolle)
    Met zijn zestien jaar is Sepp van den Berg de jongste speler uit dit rijtje. Een week na zijn debuut voor de Zwolse hoofdmacht, een invalbeurt tegen FC Groningen, debuteerde hij in de basis tegen Feyenoord. Van den Berg was op dat moment 16 jaar en 87 dagen oud. Alleen Wim Kras (1959, FC Volendam) was jonger tijdens zijn basisdebuut in de Eredivisie.
  • Pablo Rosario (21, PSV)
    Alweer drie jaar geleden debuteerde Pablo Rosario voor Almere City. Na één seizoen, waarin hij 34 wedstrijden speelde, maakte hij een transfer naar PSV, waar hij de eerste twee jaar zijn minuten maakte in Jong PSV. Vorig seizoen kwam hij al tot veertien optredens in de hoofdmacht, afgelopen zaterdag stond hij in de basis bij de Eindhovenaren tijdens de Johan Cruijff Schaal. Rosario is ook basisspeler bij Jong Oranje.

Rodney Kongolo (rugnummer 12) keert dit seizoen terug op de Nederlandse velden.

  • Othman Boussaid (18, FC Utrecht)
    Othman Boussaid maakte vorig seizoen indruk bij Lierse SK in de Belgische Tweede Klasse met zijn frivoliteit en techniek. De Belgisch jeugdinternational zal in eerste instantie gaan spelen voor Jong FC Utrecht. “We hebben er echter alle vertrouwen in dat een speler met zijn kwaliteiten en potentie snel te zien is in het eerste elftal”, zei directeur voetbalzaken Jordy Zuidam bij de presentatie van de Belg.
  • Jake Clarke-Salter (20, Vitesse)
    De samenwerking met Chelsea leverde Vitesse al vaker groeibiljantjes op, zoals Mason Mount. Met Clarke-Salter lijkt er weer een groot talent in Arnhem rond te lopen. Hij maakte ruim twee jaar geleden al zijn debuut in de Premier League voor Chelsea en werd vorig jaar oktober Wereldkampioen met Engeland onder 20. Het afgelopen half jaar speelde hij voor Sunderland in het Engelse Championship.
  • Jay-Roy Grot (20, VVV-Venlo)
    Na een seizoen in Engeland bij Leeds United is Jay-Roy Grot weer terug in de Eredivisie. Bij NEC speelde hij al een seizoen op het hoogste niveau in Nederland, waarin hij tot dertig wedstrijden kwam en vijf doelpunten. Stan Valckx, manager voetbal van VVV-Venlo: “Jay-Roy is jong, snel, technisch vaardig en heeft veel dreiging in zijn spel. Vaak zien mensen hem als centrumspits, maar hij is een vleugelspeler.”
  • Diego Palacios (19, Willem II)
    De 19-jarige Palacios wordt door Willem II voor een seizoen gehuurd van het Ecuadoraanse Sociedad Deportiva Aucas. Palacios werd in Tilburg getipt door Piet de Visser, die de linksback ook al eens een stage bij Chelsea bezorgde. ‘Chiqui’, zoals Palacios ook wel genoemd wordt, is een linksback en jeugdinternational voor Ecuador onder 20. In Ecuador speelde hij al 23 wedstrijden op het hoogste niveau.

Achttien Eredivisie-talenten om in de gaten te houden (deel I) Achttien Eredivisie-talenten om in de gaten te houden (deel I) Lees hier deel I.

Voor deze lijst hebben we een selectie gemaakt uit spelers die bij aanvang van de Eredivisie maximaal 21 jaar oud zijn en maximaal 34 wedstrijden in de Eredivisie, of het hoogste niveau in een ander land, hebben gespeeld. Van iedere club heeft KNVB Media één talent uitgekozen, niet per definitie het grootste talent van de club. De lijst is op alfabetische volgorde van de clubs, in tweede delen. De lijst is op alfabetische volgorde van de clubs, verdeeld over tweede delen.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen