Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Achttien Eredivisie-talenten om in de gaten te houden (deel I)

Stephan Oexman
KNVB Media
9 augustus 2018, 13:30

Justin Bijlow krijgt dit seizoen de kans onder de lat bij Feyenoord. - Foto: KNVB Media

Vrijdag begint het nieuwe seizoen van de Eredivisie. Ook dit seizoen zullen er weer vele talenten gaan doorbreken; onze redactie selecteerde er van iedere club één om dit seizoen in de gaten te houden. Vandaag deel I, van ADO Den Haag tot en met FC Groningen.

  • Shaquille Pinas (20, ADO Den Haag)
    Zo snel als Shaquille Pinas afgelopen seizoen kwam, verdween hij ook weer uit beeld bij ADO Den Haag door contractperikelen. Aan het eind van het seizoen kwamen de linksbenige verdediger en zijn club toch nog tot een akkoord over een contract voor drie jaar, waardoor nu de weg geplaveid lijkt voor een definitieve doorbraak. Pinas debuteerde anderhalf jaar geleden in het betaald voetbal bij FC Dordrecht.
  • Myron Boadu (17, AZ)
    Met 15 jaar en 233 dagen is Myron Boadu de jongste doelpuntenmaker ooit in de Tweede Divisie, namens Jong AZ. Een meniscusblessure hield hem een groot deel van het vorige seizoen buiten de lijnen. In de laatste competitiewedstrijd van het vorig seizoen, tegen PEC Zwolle, maakte hij zijn debuut. Dit seizoen zal hij op jacht gaan naar meer.
  • Carel Eiting (20, Ajax)
    Met drie optredens in de voorrondes van de Champions League zijn alle voortekenen er dat er dit seizoen veel speeltijd in het verschiet ligt voor Carel Eiting. De middenvelder kwam vorig seizoen tot vijf Eredivisie-optredens namens de Amsterdammers en debuteerde voor Jong Oranje. Met vier goals en elf (!) assists in achttien wedstrijden had hij bovendien een belangrijke rol in het kampioenschap van Jong Ajax.
  • Leeroy Owusu (21, De Graafschap)
    Met 88 wedstrijden in de Eerste Divisie, voor Jong Ajax en Almere City, heeft Leeroy Owusu al een behoorlijke staat van dienst. Mede dankzij een sterk optreden met Almere City in de play-offs, afgelopen seizoen, mag Owusu zich nu op het hoogste niveau gaan bewijzen. Owusu, voormalig jeugdinternational, is een vleugelverdediger die zowel rechts als links kan spelen.
  • Kjell Scherpen (18, FC Emmen)
    Jarenlang werkte jeugdinternational Kjell Scherpen toe naar een plek onder de lat bij de hoofdmacht FC Emmen. Hij had daarbij waarschijnlijk niet voor mogelijk gehouden dat hij die plek zou krijgen in de Eredivisie. Aanstaande zondag is het echter zover, als de debutant in de Eredivisie het opneemt tegen ADO Den Haag.

Carel Eiting debuteerde vorig seizoen voor Jong Oranje.

  • Dogucan Haspolat (18, Excelsior)
    Met zijn debuut tegen Feyenoord, 27 augustus 2016, werd Dogucan Haspolat de eerste speler die na de millenniumwisseling is geboren die in de Eredivisie uitkwam. Vorig seizoen kwam de middenvelder tot zeven optredens in de hoofdmacht van de Rotterdammers. "De minuten die ik al namens Excelsior op het hoogste niveau heb mogen maken, smaken naar meer", zei Haspolat in maart van dit jaar.
  • Justin Bijlow (20, Feyenoord)
    In de strafschoppenserie afgelopen zaterdag tijdens de Johan Cruijff Schaal maakte Bijlow maar weer eens indruk, zoals hij dat eind vorig seizoen ook al deed in de laatste wedstrijden. De jeugdinternational van Jong Oranje krijgt dit seizoen het vertrouwen onder de lat in De Kuip. “Het vertrouwen in Justin is groot”, zei trainer Giovanni van Bronckhorst vorige week. “Hij is er klaar voor.”
  • Andrija Novakovich (21, Fortuna Sittard)
    Als spits van Telstar je debuut maken voor het Amerikaanse nationale elftal – dat is zeker niet alledaags. Vorig seizoen overkwam het Andrija Novakovich. De spits werd afgelopen seizoen met negentien doelpunten tweede op de topscorerslijst van de Eerste Divisie. Novakovich wordt door de promovendus Fortuna Sittard voor een jaar gehuurd van Reading, waar hij sinds 2014 onder contract staat.
  • Jeffrey Chabot (20, FC Groningen)
    Bij het gedegradeerde Sparta Rotterdam maakte Jeffrey Chabot vorig seizoen al indruk. “Chabot stond afgelopen seizoen tweede in de ranglijst van gewonnen duels over de grond en ook tweede in de ranglijst van gewonnen duels in de lucht”, vertelde technisch manager Ron Jans bij zijn presentatie. “Hij heeft alles wat we in een verdediger zoeken bij FC Groningen.”

Voor deze lijst hebben we een selectie gemaakt uit spelers die bij aanvang van de Eredivisie maximaal 21 jaar oud zijn en maximaal 34 wedstrijden in de Eredivisie, of het hoogste niveau in een ander land, hebben gespeeld. Van iedere club heeft KNVB Media één talent uitgekozen, niet per definitie het grootste talent van de club. De lijst is op alfabetische volgorde van de clubs, in tweede delen. Vrijdag volgt deel twee.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen