Zo zien de virtuele schema's voor de play-offs eruit

KNVB Media
KNVB Media
Gisteren, 22:30

Vorig seizoen plaatste FC Utrecht zich na play-offs voor Europees voetbal. - Foto: KNVB Media

De reguliere competite in de Eredivisie en de Jupiler League is bijna ten einde. Na de reguliere competitie zal er in de play-offs nog gespeeld worden om Europees voetbal en promotie/degradatie.

Tickets Europees voetbal

De kampioen en de nummer twee plaatsen van de Eredivisie plaatsen zich dit seizoen voor de voorrondes van de Champions League. De kampioen, PSV, stroomt in de derde voorronde (van de vier) in, de nummer twee in de tweede voorronde. De nummer drie van de Eredivisie, volgens de huidige stand AZ, plaatst zich voor de tweede voorronde (eveneens van de vier) van de Europa League, bekerwinnaar Feyenoord voor de derde voorronde. De nummers vier tot en met zeven spelen voor het laatste Europese ticket; de tweede voorronde van de Europa League.

Omdat Feyenoord de TOTO KNVB Beker heeft gewonnen, schuiven de play-off-plekken op naar de posities vijf tot en met acht. Met vier ploegen binnen drie punten (sc Heerenveen, Vitesse, PEC Zwolle en ADO Den Haag) zal dat nog een hevige strijd worden in de laatste twee speelrondes.

Het virtuele schema voor de Europese tickets na speelronde 32 in de Eredivisie en de bekerfinale.

Promotie/degradatie

De strijd voor deelname aan de Jupiler Play-offs ligt nog grotendeels open. Onderin de Eredivisie zijn Roda JC en Sparta Rotterdam in een strijd verwikkeld met NAC Breda om rechtstreekse handhaving. In de Jupiler League zijn Fortuna Sittard, N.E.C. en FC Dordrecht zeker van een plek in de play-offs via de eerste drie periodes. Fortuna Sittard of N.E.C. zal echter rechtstreeks promoveren, waardoor er één extra plek via de ranglijst te vergeven is.

In de vierde periode - die dit seizoen voor het eerst tot en met de laatste speelronde loopt - staan Fortuna Sittard en Jong PSV bovenaan. Dat betekent dat er nog een extra plek via de ranglijst te vergeven is, aangezien Fortuna Sittard reeds een periodetitel heeft en beloftenteams zijn uitgesloten voor deelname aan de play-offs.

Het virtuele schema voor de Jupiler Play-offs na speelronde 37 in de Jupiler League.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven