Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Acht clubs nog in de race om twee Eredivisie-tickets

KNVB Media
KNVB Media
6 mei 2018, 16:25

N.E.C. en FC Dordrecht mogen beiden hopen op een terugkeer in de Eredivisie. - Foto: KNVB Media

De laatste twee Eredivisie-plekken zijn de inzet van de Jupiler Play-Offs. Roda JC en Sparta Rotterdam strijden om handhaving tegen zes nog overgebleven clubs uit de Jupiler League.

In de eerste ronde van de Jupiler Play-Offs wist FC Dordrecht zich spectaculair te herstellen van een 1-4 thuisnederlaag tegen SC Cambuur. Op bezoek in Friesland stond het bij rust 1-0 achter, maar kwam het na rust terug tot 1-4. Na strafschoppen werd een plek in de halve finales afgedwongen, waarin Sparta Rotterdam de tegenstander is.

Almere City FC versloeg MVV Maastricht in de eerste ronde. Na een 1-3 overwinning in Maastricht werd de return in Almere met 3-2 gewonnen. Roda JC is nu deze week de volgende horde op weg naar de Eredivisie.

Aanvangstijd

In de play-offs om promotie en degradatie is dit seizoen een extra aanvangstijd geïntroduceerd. Er wordt nu ook om 20.00 uur afgetrapt. Reden voor deze aanpassing is dat geen van de wedstrijden elkaar nu overlappen en ze zodoende voor iedereen goed te zien zijn. Deze wijziging is tot stand gekomen na overleg tussen de KNVB, Eredivisie CV (ECV), Corporatie Eerste Divisie (CED) en de clubs.

Het schema in de Jupiler Play-Offs.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen