Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

AZ in play-offs op rozen na 3-0 zege op FC Utrecht

KNVB Media
KNVB Media
26 mei 2017, 10:55

Drie AZ-spelers zitten Zakaria Labyad op de huid. - Foto: Soccrates Images

Opnieuw staat AZ op de drempel van Europees voetbal. In de eerste finalewedstrijd van de play-offs om een ticket voor de Europa League zetten de Alkmaarders donderdag een reuzenstap door FC Utrecht met 3-0 te verslaan. Zondag om 12.30 uur volgt de return in de Galgenwaard.

Daar zal de thuisclub - als favoriet aan de play-offs gestart - een flinke klus hebben om de zaken nog recht te trekken. Zoals AZ donderdag voor eigen publiek voor de dag kwam, was overweldigend. Met soepele combinaties en een hoop spelvreugde profiteerde de equipe van trainer John van den Brom vooral in de omschakeling. Goals van Joris van Overeem, Wout Weghorst en een eigen treffer van Yassin Ayoub zorgden bij de verliezend bekerfinalist voor een ruime en comfortabele marge met het oog op de return.

Jupiler Play-offs

Wie spelen er volgend seizoen in de Eredivisie? Die vraag ligt na de eerste finalewedstrijden van de Jupiler Play-offs nog helemaal open. In Maastricht bleef de Limburgse streekderby tussen MVV en Roda JC doelpuntloos en in Breda belandde de bal slechts eenmaal in de touwen. Dat leverde thuisclub NAC Breda wel een onverwachte zege op tegen N.E.C.: 1-0.

Het uitverkochte Rat Verlegh Stadion ging uit zijn dak na de 1-0 van Cyriel Dessers.— Foto: Soccrates Images

De euforie bij de uitzinnige Bredase aanhang was enorm. Niet alleen vanwege het verlangen naar een terugkeer in de Eredivisie, maar ook omdat het besef daar was dat de bezoekers veel meer recht hadden op een overwinning. N.E.C. controleerde het duel en kreeg uitstekende kansen. Maar scoorde niet. Dat deed wel Cyriel Dessers, de Belgische goaltjesdief van NAC. Hij zette in de 84e minuut het Rat Verlegh Stadion in vuur en vlam, na een attente onderschepping en assist van Giovanni Korte: 1-0.

Verhit

Verhit was ook de strijd in Zuid-Limburg, maar dan in negatieve zin. Daar werd het duel tussen MVV en Roda JC (0-0) ontsierd door misdragende toeschouwers die in de rust het veld betraden en voorwerpen gooiden. Na een half uur keerde de rust terug en kon de tweede helft beginnen, maar beide clubs slaagden er niet in een doelpunt te maken. Zondag volgen beide returns, in Nijmegen en Kerkrade.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen