Peter Bosz onderscheiden met Rinus Michels Award

KNVB Media
KNVB Media
19 mei, 16:37

Peter Bosz loodste Ajax in zijn eerste seizoen als trainer van de Amsterdammers naar de finale van de Europa League. - Foto: KNVB Media

De trainers van de Eredivisie hebben Peter Bosz gekozen tot de beste trainer van de Eredivisie. De Ajax-trainer ontving vrijdag op het jaarlijkse trainerscongres in Zwolle de bijbehorende Rinus Michels Award.

Bosz loodste Ajax met gedurfd aanvallend voetbal voor het eerst in 21 jaar naar een Europese finale. Op 24 mei speelt Ajax de finale van Europa League tegen Manchester United. Bosz werd verkozen boven Giovanni van Bronckhorst, de trainer van landskampioen Feyenoord, Mitchel van der Gaag, die Excelsior knap in de Eredivisie hield, Henk Fraser, met Vitesse winnaar van de KNVB Beker en FC Utrecht-trainer Erik ten Hag, de winnaar van vorig jaar.

— Co Adriaanse won met zijn laatste club FC Twente de Johan Cruijff Schaal.

Maurice Steijn, die kampioen werd met VVV-Venlo, werd uitgeroepen tot beste trainer van de Jupiler League. Bij de amateurs ging de prijs naar Jan van Raalte van SC Genemuiden. Ajax sleepte ook nog de prijs voor de beste jeugdopleiding in de wacht. 

Co Adriaanse

Een vakjury bepaalt ook elk jaar een eventuele toekenning van een oeuvre-prijs. Co Adriaanse kreeg deze prijs dit jaar. Hij is de achtste trainer die deze prijs ontvangt sinds de invoering in 2004. De volgende trainers gingen hem voor.

JaarTrainer
2016Johan Cruijff
2015Guus Hiddink
2013Louis van Gaal
2010Leo Beenhakker
2009Foppe de Haan
2008Wiel Coerver
2005Piet de Visser
2004Kees Rijvers

Rinus Michels AwardsKlik hier voor meer informatie over de Rinus Michels Awards.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven