Hoofdrol verdedigers bij zeges PSV en Feyenoord

KNVB Media
KNVB Media
5 februari 2017, 18:35

In het duel tussen AZ en PSV was er een hoofdrol weggelegd voor Jetro Willems, die twee keer binnen drie minuten scoorde. - Foto: KNVB Media

Lang mochten Ajax en PSV zondagmiddag hopen op puntverlies van Feyenoord op bezoek bij FC Twente. Maar een kwartier voor tijd brak uitgerekend verdediger Eric Botteghin op aangeven van Eljero Elia dan toch de ban, waarna topschutter Nicolai Jorgensen in de slotfase aan alle onzekerheid een einde maakte. Ook Ajax en PSV maakten geen fout, laatstgenoemde mede dankzij twee treffers van linksback Jetro Willems.

Ajax boekte zondagmiddag een 0-2 zege op bezoek bij Roda JC in Kerkrade. Voor de rust viel er maar weinig te genieten, maar na de pauze veranderde dat. Eerst schoot Mitchel Paulissen na een mooie aanval in het zijnet, waarna even later Ajax op een 0-1 voorsprong kwam door Davy Klaassen, na goed voorbereidend werk met de borst van Kasper Dolberg. In de extra tijd schoot Younes Ajax in veilige haven; 0-2.

Hoofdrol Willems

PSV won een dag eerder in Alkmaar het lastige uitduel tegen AZ. Meest opvallende man aan de kant van de Eindhovenaren was Jetro Willems. De linksback trok in de dertiende en de zestiende minuut ten strijde en zag die inzet maximaal beloond. Beide schoten waren de debuterende AZ-goalie Tim Krul te machtig.

Via Fred Friday deed AZ razendsnel iets terug, maar nog voor de pauze vergrootte Gastón Pereiro op aangeven van Luuk de Jong de marge weer tot twee goals. Diezelfde De Jong was in de slotfase eindelijk weer eens trefzeker, na weken zonder treffer, waarna Friday met zijn tweede van de avond zorgde voor de 4-2 eindstand. AZ speelde inmiddels al met tien man nadat Stijn Wuytens zijn tweede gele kaart had gekregen van Serdar Gözübüyük.

AZ verloor van PSV met 2-4. Go Ahead Eagles verging het beter; de club won met 1-2 van NEC.

Go Ahead verslaat NEC

In de onderste regionen deed Go Ahead Eagles uitstekende zaken door met 1-2 van NEC te winnen. Het was pas de eerste uitzege van de ploeg uit Deventer dit seizoen. Elvis Manu en Jarchinio Antonia zetten Go Ahead op een 0-2 voorsprong. In de tweede helft hadden de bezoekers het lastig, zeker na de tweede gele kaart van Manu, maar verder dan een doelpunt van Jay-Roy Grot in blessuretijd kwam NEC niet. Hekkensluiter Go Ahead kwam door de overwinning in punten gelijk te staan met Roda JC.

Eredivisie uitslagen Eredivisie uitslagen Bekijk de uitslagen in de Eredivisie.

Eredivisie stand Eredivisie stand Bekijk de stand in de Eredivisie.