Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De ontknoping van 1991: Twee doelpunten verschil

KNVB Media
KNVB Media
7 mei 2016, 13:27
2:31

Aron Winter verloor in 1991 met Ajax de titel op de laatste speeldag. - Foto: KNVB Media

Ajax en PSV beslissen zondag op de laatste speeldag wie er kampioen wordt. In 1991 was het minstens zo spannend. Voor de laatste speelronde had PSV twee doelpunten voorsprong op Ajax.

Na de misstap van zowel PSV (4-1 tegen FC Groningen) als Ajax (1-0 tegen SVV), beginnen de Eindhovenaren met een lichte voorsprong van twee doelpunten aan de laatste speelronde. Angst en spanning regeren de zondagmiddag. Scoren is een must, een tegentreffer kan dodelijk zijn.

PSV neemt het in eigen huis op tegen FC Volendam, Ajax ontvangt Vitesse. De Eindhovenaren hebben voldoende zelfvertrouwen, maar het spel is de eerste 30 minuten nerveus. Reservespeler Edward Linskens houdt zijn medespelers middels een radio op de hoogte van de tussenstand in de hoofdstad. Spanning in het Philips Stadion én in het Olympisch Stadion.

Vanenburg breekt de ban

Totdat Gerald Vanenburg voor PSV de ban breekt. "Daarna was de wedstrijd een formaliteit en werden we kampioen’’, zegt toenmalig aanvaller Twan Scheepers.

Net als PSV wint ook Ajax met 3-0. Het is voor de Amsterdammers niet voldoende. PSV is kampioen, op doelsaldo. Een verschil van slechts twee doelpunten over een heel seizoen. "Een domper’’, zegt middenvelder Aron Winter 25 jaar later. "Dan wil je zo snel mogelijk weg.’’

De ontknoping van 1991 De ontknoping van 1991 Een hoofdrol voor Zier Tebbenhoff.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen