Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De ontknoping van 1991: Hoofdrol Zier Tebbenhoff

KNVB Media
KNVB Media
6 mei 2016, 11:14
2:26

SVV zorgde in 1991 voor een stunt van jewelste in de Eredivisie - Foto: KNVB Media

Ajax en PSV beslissen zondag op de laatste speeldag wie er kampioen wordt. Ajax begint aan de slotdag met een positief doelsaldo van zes doelpunten. In 1991 was het minstens zo spannend. Op de voorlaatste speeldag voltrok zich een onwaarschijnlijk scenario, met een hoofdrol voor Zier Tebbenhoff van SVV.

Juni 1991. Na 33 wedstrijden staan PSV en Ajax in punten gelijk. Een misstap is dodelijk, zo wordt gedacht. PSV treft in het Noorden het sterke FC Groningen en wordt overrompeld. 4-1. Weg titelaspiraties, denkt ook aanvaller Twan Scheepers. "Alleen hadden we tijdens de wedstrijd nog niet door wat zich in Rotterdam afspeelde."

Daar nam SVV het in de strijd tegen degradatie op tegen Ajax. "Kat in het bakkie voor Ajax, dacht iedereen", weet Zier Tebbenhoff – toen de spits van SVV – zich nog te herinneren. Het loopt anders. Ajax komt maar niet voorbij de ijzersterk keepende Joop Hiele en Tebbenhoff weet zelfs te scoren. SVV wint met 1-0 van de gedoodverfde kampioenskandidaat. Een stunt van jewelste.

Frappant

"Best frappant, omdat bij Ajax veel van mijn vrienden speelden. Ik ben toen maar een paar weken niet naar Amsterdam gegaan", lacht de voormalige aanvaller uit Den Haag 25 jaar na dato.

Het doelpunt van Tebbenhoff zorgt ervoor dat de Eredivisie pas op de laatste speeldag wordt beslist. PSV begint aan de 34e speelronde met twee doelpunten voorsprong.

Zaterdag op KNVB.nl -> De ontknoping van 1991: Verschil van twee doelpunten Stand Eredivisie Stand Eredivisie Bekijk de huidige stand in de Eredivisie, met nog één speelronde te gaan.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen