Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eredivisie Vrouwen dit seizoen op vrijdag en zondagmiddag

KNVB Media
KNVB Media
5 juli 2019, 15:02

Regerend kampioen FC Twente opent de competitie thuis tegen Excelsior Barendrecht. - Foto: KNVB Media

Het competitieprogramma voor de Eredivisie Vrouwen en Beloften Vrouwen seizoen 2019/'20 is bekend. Landskampioen FC Twente start het seizoen vrijdag 23 augustus met een thuiswedstrijd tegen Excelsior Barendrecht. De Eredivisie bestaat dit seizoen uit acht clubs.

Vrijdag blijft de vaste speelavond van de Eredivisie, maar daar komt dit seizoen de zondagmiddag bij. Tijdens elke speelronde wordt er één wedstrijd op zondagmiddag gespeeld. In het eerste competitieweekeinde is dat de ontmoeting tussen vv Alkmaar en Ajax.

Elk team speelt minimaal één of maximaal twee thuiswedstrijd(en) op zondag en speelt ook minimaal één of maximaal twee keer een uitwedstrijd op zondag. In de laatste twee speelrondes (13 en 14) beginnen alle wedstrijden gelijktijdig en staan op vrijdag geprogrammeerd.

Play-offs

In de Eredivisie Vrouwen spelen de teams dit seizoen een hele competitie (uit en thuis) tegen elkaar. Daarna volgen de play-offs waarin twee poules van vier teams worden gevormd.

KNVB Beker

De winterstop duurt van 16 december tot en met 31 januari. In het eerste weekend van februari staat de Achtste finales van de strijd om de KNVB Beker op het programma. De finale van het bekertoernooi wordt zaterdag 30 mei gespeeld.

Beloften Vrouwen

De beloftencompetitie bij de vrouwen gaat zaterdag 21 september van start. Acht teams strijden om de titel in deze competitie waar talentontwikkeling centraal staat. Vorig seizoen werd de Beloften Vrouwen met zeven teams opgestart. Dit jaar neemt PSV de plek in van KNVB Talententeam Zuid en heeft ook Feyenoord zich ingeschreven. Zij komen elkaar in de tweede competitieronde - op 28 september - al tegen op Sportpark Varkenoord in Rotterdam. De Ajax-talenten verdedigen hun titel. Zij treffen in de eerste competitieronde op eigen veld sc Heerenveen. 

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen