Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vrouwen Ajax blijven scherp met oog op play-offs

KNVB Media
KNVB Media
18 maart 2017, 12:28

Ana Romero was vrijdagavond trefzeker voor Ajax tegen Achilles'29. - Foto: KNVB Media

Met nog twee speelronden in de reguliere competitie voor de boeg, zijn de kaarten in de Eredivisie Vrouwen al geschud. Ajax, FC Twente, ADO Den Haag en PSV spelen om de landstitel, de overige vier clubs strijden om de vijfde plaats. Dat neemt niet weg dat er nog een hoop te winnen valt in de aanloop naar de play-offs.

En dat had Ajax vrijdagavond goed in de gaten. De koploper maakte de halve misstap van vorige week (1-1 tegen Telstar) goed door Achilles'29 met een grote nederlaag terug naar Groesbeek te sturen. Op De Toekomst wonnen de Amsterdamse vrouwen, die hunkeren naar het allereerste kampioenschap, eenvoudig met 6-1.

Bij rust koesterde Ajax al een 4-0 voorsprong dankzij goals van Desiree van Lunteren, Ana Romero en Marjolijn van den Bighelaar (2). Achilles'29 kwam na de pauze even terug tot 4-1, maar verder liet de thuisploeg het niet komen. Opnieuw Romero en Marlous Pieëte schroefden de score verder op naar 6-1.

Off-day ADO Den Haag

Vanity Lewerissa maakte de openingstreffer voor het winnende PSV bij sc Heerenveen.

De tevredenheid in Amsterdam werd helemaal vergroot na het zien van de uitslagen op de andere velden. Nummer twee FC Twente liet thuis punten liggen tegen hekkensluiter PEC Zwolle (2-2), terwijl ADO Den Haag op eigen veld werd verpletterd door Telstar (1-7). Alleen PSV deed wat het moest doen en won de uitwedstrijd bij sc Heerenveen met 1-2.

Play-offs landstitel

Want hoe zit het precies met die play-offs? Bij de start daarvan worden de behaalde punten uit de reguliere competitie gehalveerd. Daarbij worden halve punten naar boven afgerond. De clubs starten dus niet op 0 punten en hebben er zodoende alle belang bij om in de resterende twee competitieronden nog zo veel mogelijk winstpunten te verzamelen. Hoe groter het verschil aan het einde van de rit, hoe beter de uitgangspositie bij het ingaan van de play-offs.

Ajax voert momenteel met 51 punten de ranglijst aan, gevolgd door FC Twente (40), ADO Den Haag (39) en PSV (33). Wanneer er nu een ranglijst zou worden opgemaakt, zou dat betekenen dat Ajax met een voorsprong van zes punten op FC Twente aan de play-offs begint.

Virtuele ranglijst bij start play-offs

(Nog twee speelronden te gaan)

PositieClubPunten
1.Ajax26
2FC Twente20
 ADO Den Haag20
4.PSV17

Speelschema play-offs Speelschema play-offs Het speelschema van de play-offs in de Eredivisie vrouwen is al bekend.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen