Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Speelschema play-offs Eredivisie vrouwen bekend

KNVB Media
KNVB Media
16 maart 2017, 15:02

FC Twente vrouwen mocht vorig seizoen de schaal omhoog houden. - Foto: KNVB Media

Na afloop van de anderhalve competitie in de Eredivisie Vrouwen wordt in twee poules van vier teams een play-off gespeeld. De KNVB heeft in overleg met de clubs en de NOS het schema vastgesteld voor deze zes speelronden.

Koploper Ajax begint in de kampioenspoule op 21 april met een uitwedstrijd  tegen ADO Den Haag. Regerend landskampioen FC Twente treft PSV op De Herdgang. 

In poule B gaat het om de vijfde plaats. Hierin begint PEC Zwolle thuis tegen Achilles '29  en gaat sc Heerenveen een dag later op bezoek bij Telstar in het Rabobank IJmond Stadion. 

Het speelschema in de play-off is niet vastgesteld door loting of op basis van de ranglijst in de competitie ná 21 speelrondes, maar onder andere afhankelijk van het programma van de mannenteams van de betreffende clubs. Zo zijn de vrouwen van Ajax, PSV en Telstar afhankelijk van de thuiswedstrijden op vrijdag van respectievelijk Jong Ajax, Jong PSV en Telstar in de Jupiler League. Ook bij de vrouwen van sc Heerenveen is er rekening gehouden met een vrijdagavondwedstrijd van het mannenteam in de Eredivisie.

De duels in de laatste twee ronden worden gelijktijdig gespeeld. De play-off loopt tot 26 mei.

Play-offs Eredivisie Vrouwen: Hoe werkt het precies? Play-offs Eredivisie Vrouwen: Hoe werkt het precies? Meer informatie over de play-offs in de Eredivisie Vrouwen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen