Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Vrouwen Achilles'29 geheel geïntegreerd in vereniging'

KNVB Media
KNVB Media
18 juni 2016, 15:41
1:19

Komend seizoen ook vrouwenvoetbal van het hoogste niveau op sportpark De Heikant. - Foto: KNVB Media

De mannen van Achilles'29 traden in 2013 toe tot het betaald voetbal. Nu, drie jaar later, stapt de vrouwentak op het hoogste niveau in. Met ingang van het seizoen 2016/'17 is Achilles'29 de nieuwste loot aan de boom van de Eredivisie Vrouwen.

International Kika van Es komt over van PSV.

Met de entree van het team uit het Gelderse Groesbeek telt het deelnemersveld in de Eredivisie Vrouwen komend seizoen acht ploegen: ADO Den Haag, Ajax, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, Telstar, FC Twente én Achilles'29. Op sportpark De Heikant werd de ploeg en staf vrijdag aan de buitenwacht gepresenteerd. Blikvanger in de selectie is international Kika van Es die overkomt van PSV.

Trainer Judith Thijssen, geassisteerd door voormalig N.E.C.-speler Paul Meijers, staat bij het familiaire Achilles'29 aan het roer. Zij kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. "Wij vinden het heel belangrijk bij Achilles dat vrouwenvoetbal geheel geïntegreerd is binnen de club. We zijn geen groepje dat ergens achteraf op een veldje staat te trainen, maar we zijn onderdeel van de vereniging", aldus Thijssen. Achilles’29 in Eredivisie Vrouwen Achilles’29 in Eredivisie Vrouwen KNVB-manager vrouwenvoetbal Minke Booij: "Groot voordeel voor aankomend seizoen is dat nu geen enkel team meer een ronde vrij is."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen