Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Twente vrouwen pakken vierde landstitel op rij

KNVB Media
KNVB Media
21 mei 2016, 10:00
0:58

Voor het vierde achtereenvolgende jaar houden de FC Twente vrouwen de schaal omhoog. - Foto: KNVB Media

De vrouwen van FC Twente zijn vrijdagavond voor vierde keer op rij kampioen van Nederland geworden. Het was de vijfde titel in de historie van de club.

De Tukkers wonnen de laatste uitwedstrijd in de Eredivisie vrouwen met 0-3 van PEC Zwolle. Concurrent Ajax won weliswaar ook - met 1-0 van PSV - maar door een beduidend beter doelsaldo (+58 tegen +35)  mag FC Twente zich wederom de beste van Nederland mag noemen. Jill Roord trof twee keer doel, Ellen Jansen maakte de derde Twentse treffer. Roord sluit zo het seizoen af als topscorer van de Eredivisie met 21 doelpunten. 

Onderschatting

Kampioen worden, went nooit

"Kampioen worden, went nooit", zegt de spits na afloop. "En dit is een van de mooiste omdat de titel op een gegeven moment zo ver weg leek. Als je dan op de voorlaatste speeldag de bovenste plek pakt, ongelooflijk". 

En die plek gaven de FC Twente-vrouwen tegen nummer laatst PEC Zwolle niet meer uit handen. "Van onderschatting was geen sprake", zegt Ellen Janssen, de maker van de derde goal. "Omdat we de vorige keer van hun hadden verloren en daardoor bijna de titel hadden verspeeld".

UEFA Women’s Champions League

Voor FC Twente, dat in 2011 voor het eerst kampioen werd, is dit het vierde kampioenschap op rij. Naast de kampioensschaal ontvangt Twente een ticket voor de laatste voorronde van de UEFA Women’s Champions League.

— Het was spannend tot de slotdag in de Eredivisie vrouwen, maar de schaal gaat ook dit jaar naar FC Twente.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen