Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Competitieprogramma 2021/’22 definitief vastgesteld

KNVB Media
KNVB Media
11 juni, 15:45

Het competitieprogramma voor het nieuwe seizoen van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie is definitief. - Foto: KNVB Media

Het competitieprogramma voor het nieuwe seizoen van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie is definitief. Naar aanleiding van het conceptcompetitieprogramma zijn enkele verzoeken en reacties van clubs en gemeenten binnengekomen en is een klein aantal wedstrijden gewijzigd, voornamelijk in aanvangstijd.

Het Eredivisieseizoen 2021/’22 start op vrijdag 13 augustus met Go Ahead Eagles tegen sc Heerenveen, die om 20.00 uur aftrappen aan de Vetkampstraat. Op vrijdag 6 augustus beginnen de clubs in de Keuken Kampioen Divisie aan het nieuwe seizoen.

“Afgelopen seizoen was het spannend of de competities vanwege de coronapandemie op tijd kon worden uitgespeeld. Dat is gelukt en voor het komend seizoen ziet het er weer een stuk rooskleuriger uit’”, zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal bij de KNVB. “Zoals elk jaar hebben we naar alle betrokkenen geluisterd en geprobeerd het competitieprogramma zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de wensen en struikelblokken van iedereen. Alle partijen hebben zich weer zo flexibel mogelijk opgesteld, daar zijn we ze dankbaar voor. Laten we hopen op een spannend en spectaculair seizoen 2021/’22!”

Europese wijzigingen

De prestaties van de deelnemers aan Europees voetbal (Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, Vitesse) kunnen ervoor zorgen dat er nog wijzigingen worden aangebracht in het competitieprogramma om het programma beter af te stemmen op dat van clubs met Champions League-, Europa League- of Conference League-verplichtingen. Dat gebeurt na dinsdag 3 augustus, na 31 augustus en na 22 december.

Totstandkoming

De werkzaamheden voor de nieuwe competitieprogramma's beginnen ieder jaar in oktober. Eerst worden de internationale speeldagen (interlands en Europees voetbal) doorgegeven door de FIFA en de UEFA. Daarna wordt in overleg met de overheid en clubs de speeldagenkalender bepaald voor de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Johan Cruijff Schaal, TOTO KNVB Beker en de play-offs.

Speeldagenkalender 2021/’22 betaald voetbal bekend Speeldagenkalender 2021/’22 betaald voetbal bekend Bekijk de speeldagenkalender 2021/'22.

Vervolgens wordt er een conceptcompetitieprogramma gemaakt voor de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, waarbij rekening wordt gehouden met talloze aspecten. Dat zijn uiteraard sportieve aspecten, maar ook wensen en knelpunten vanuit lokale overheden, clubs, supporters en ESPN. Gedurende het proces is het programma overlegd met het Supporterscollectief Nederland, de Eredivisie CV, de CED, de Centrale Spelersraad (CSR), de Centrale Trainersraad (CTR), ESPN en alle clubs.

Concept competitieprogramma bekend: Eredivisieseizoen 2021/’22 begint in Deventer Concept competitieprogramma bekend: Eredivisieseizoen 2021/’22 begint in Deventer Lees het artikel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen