Magazine nieuwe wedstrijdvormen pupillenvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
31 januari 2017, 10:00

Er is een online magazine gemaakt over de nieuwe wedstrijdvormen bij het pupillenvoetbal. - Foto: KNVB Media

Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/'18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen, zo werd in de afgelopen week bekend. Hiervoor is een online magazine gemaakt. Deze is hieronder te bekijken.

De nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen worden in twee jaar, stapsgewijs ingevoerd. Dit besluit is tot stand gekomen na zorgvuldig overleg met de verenigingen en op basis van uitgebreid onderzoek. Op zaterdag 21 januari 2017 heeft de ledenraad van de KNVB - het hoogste besluitorgaan in het amateurvoetbal - aangeven voorstander van de vernieuwingen rondom de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen te zijn.

Wat verandert er precies?

Met de introductie van het nieuwe pupillenvoetbal volgt Nederland het voorbeeld van Engeland, Duitsland, Spanje en België. En daarmee werken we aan meer dribbelen, schieten, samenspelen, scoren voor onze kinderen en dus meer plezier voor onze jeugd. In het online magazine lees je alles over de nieuwe wedstrijdvormen, onze begeleiding, voetbaltechnische aspecten, competitiezaken, accommodatie en sportiviteit en respect.
 

  • Vanaf het seizoen 2017/’18 voetballen pupillen onder 8 en onder 9 jaar in de vernieuwde opzet op een kwart voetbalveld, wedstrijden van 6 tegen 6. In het huidige seizoen spelen die leeftijdscategorieën nog 7 tegen 7 op een half veld. Spelen op een kleiner veld sluit beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.
  • Vanaf het seizoen 2018/’19 starten de teams van onder 10, onder 11 en onder 12 met de nieuwe wedstrijdvormen. Met dit overgangsjaar krijgen verenigingen en voetballers de ruimte de nieuwe opzet te leren kennen en in te voeren. In totaal krijgen zo’n 300.000 voetballertjes met de nieuwe wedstrijdvormen te maken.

Evaluatie 

Medio seizoen 2017/2018 volgt een evaluatiemoment waarin we graag van jullie vernemen hoe de wijzigingen in de praktijk uitwerken en of er nog verbeteringen kunnen worden aangebracht. 

Online Magazine PupillenvoetbalKlik her voor het online magazine.

De komende weken worden op onderstaande pagina meerdere middelen geplaatst waarmee er binnen de vereniging over de nieuwe wedstrijdvormen gecommuniceerd kan worden, waaronder presentaties voor de diverse doelgroepen en een bericht voor op de website van de vereniging. 

Vernieuwing pupillenvoetbalHet amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven