Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Registreer je trainers en teammanagers op de juiste manier in Sportlink Club

KNVB Media
KNVB Media
29 november 2022, 14:30

Het is belangrijk dat trainers en teammanagers juist in Sportlink geregistreerd staan. - Foto: KNVB Media

Trainers en teammanagers zijn belangrijke gezichten binnen de vereniging. Ze zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor spelers en ouders, verzorgen trainingen, begeleiden wedstrijden, beantwoorden vragen en regelen van alles op en rond het veld. We merken dat op dit moment nog lang niet alle trainers en teammanagers juist geregistreerd staan in Sportlink Club, terwijl dat wel belangrijk is.

Trainers en teammanagers zijn essentieel voor het voetbalplezier van spelers en speelsters en een belangrijke schakel binnen de vereniging. Als vereniging wil je dan goed weten weet wie er bij je (jeugd)teams betrokken zijn. De juiste registratie van trainers en teammanagers in Sportlink Club maakt dat veel makkelijker.  

Door onjuiste registratie missen zij toegang tot bijvoorbeeld interessante informatie voor hun trainingen en de mogelijkheid om (gratis) opleidingen te volgen via de KNVB. Maar ook het invullen van het digitale wedstrijdformulier is lastig of zelfs onmogelijk als een trainer of teammanager niet op de juiste manier geregistreerd staat in Sportlink Club. Daarom leggen we graag uit hoe je als vereniging je trainers en teammanagers op de juiste manier registreert en waarom dat belangrijk is. 

Trainers en teammanagers registreren doe je zo   

  • Stap 1: registreren als bondslid  

Iedereen die officieel betrokken is bij een bondsteam, moet lid zijn van de KNVB. Dit heeft onder andere te maken met verzekeringen, maar is natuurlijk ook belangrijk in het kader van Veilig Sportklimaat. Iemand bondslid maken kan via de ledenadministratie van je vereniging. De ledenadministratie kan hier het digitale aanmeldformulier voor gebruiken. Een bondslidmaatschap kost 11,42 euro per jaar, maar daar krijgen de trainers én de verenigingen veel voor terug. Trainers en teammanagers die al lid zijn bij de vereniging, bijvoorbeeld omdat ze zelf ook voetballen, hoeven niet opnieuw als bondslid geregistreerd te worden. Ze betalen natuurlijk ook maar één keer de bondscontributie.  
   

  • Stap 2: toevoegen aan bondsteam in de juiste functie  

Als de trainer/teammanager geregistreerd is als bondslid, kan hij of zij worden toegevoegd aan een bondsteam in Sportlink Club. Hiervoor gaat de ledenadministrateur in Sportlink Club naar Wedstrijdzaken en klikt daar “Teams” aan. Selecteer het betreffende team en voeg de jeugdtrainer/leider/teammanager aan het team toe. Het is belangrijk dat je de juiste functie kiest. Je kunt kiezen uit: trainer/coach, trainer, assistent-trainer/coach, keeperstrainer en teammanager. 
   
De functie “trainer/coach” kan per bondsteam één keer worden gekozen. De overige functies, inclusief die van “trainer”, kunnen meerdere malen worden toegevoegd. Als iemand actief is als trainer, kies dan een van de trainersrollen. Is iemand alleen actief als teammanager, kies dan voor de functie “teammanager”. Via deze pagina in het Sportlink Support Center zie je een uitgebreidere uitwerking van bovengenoemde stappen.    

LET OP! Controleer ook direct of de e-mailadressen van de trainers, leiders en teammanagers juist zijn. Anders missen ze belangrijke communicatie vanuit de KNVB. Vooral bij jongeren staat nog vaak een e-mailadres van de ouders genoteerd.  

Waarom is het belangrijk dat je (jeugd)trainers/teammanagers op de goede manier registreert in Sportlink?  

Iemand die niet juist geregistreerd staat in Sportlink Club, kan in de Wedstrijdzaken App niet het wedstrijdformulier invullen van het team waar hij/zij trainer of manager van is. Daarnaast biedt de KNVB directe ondersteuning aan trainers/teammanagers in de vorm van informatie en opleidingen. Dit maakt hun vrijwilligerswerk voor de vereniging niet alleen eenvoudiger, maar ook leuker. Denk hierbij aan: 

  • Ontvangst (welkomst)mailings  

Geregistreerde trainers en teammanagers ontvangen vrijwel direct na registratie diverse mailings vanuit de KNVB om hen te ondersteunen in hun (nieuwe) rol. We maken hen wegwijs in alle kennis, informatie en handige hulpmiddelen die er voor hen beschikbaar zijn. Gedurende het seizoen ontvangen zij ook automatisch nieuwsbrieven die relevant zijn voor hun rol als trainer en/of teammanager.  

  •  Meedoen aan KNVB-opleidingen  

De KNVB biedt veel opleidingen aan. Ook voor (jeugd)trainers en andere vrijwilligers. Om deel te kunnen nemen aan een opleiding, moet je lid zijn van de KNVB. Door de registratie van trainer en/of teammanager kunnen jouw vrijwilligers eenvoudig deelnemen aan een KNVB-opleiding, zodat ze het coachen en/of trainen van een team (nog) beter kunnen doen.  

  • Toegang tot het Assist Trainersdashboard  

Geregistreerde (jeugd)trainers en teammanagers kunnen gebruikmaken van een gepersonaliseerd Assist Trainersdashboard. Dit biedt toegang tot de Aftrapmodule, oefeningen uit Rinus, relevante artikelen ter ondersteuning, interessante en leerzame content en de mogelijkheid om een-op-een vragen te stellen aan KNVB-experts.  

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen