Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vragenlijst over het beheer van natuurgras sportvelden

KNVB Media
KNVB Media
30 september, 15:09

Om verenigingen zo goed mogelijk te ondersteunen bij het beheer van natuurgras sportvelden, heeft het Mulier Instituut een vragenlijst opgesteld. - Foto: KNVB Media

Zonder velden geen voetbal. Verenigingen maken voor hun velden gebruik van zowel natuurgras als kunstgras. Voor optimaal spelplezier is het belangrijk dat een veld goed bespeelbaar moet zijn. Natuurgrasvelden vereisen goed beheer, zodat de grasmat het gehele seizoen te gebruiken is. Om verenigingen zo goed mogelijk te ondersteunen bij het beheer van natuurgras sportvelden, heeft het Mulier Instituut een vragenlijst opgesteld.

Achtergrond

Een natuurgras sportveld moet goed bespeelbaar zijn. Dat kan alleen wanneer ziekten, onkruiden en plagen worden voorkomen. Goed beheer is hierin essentieel: het zorgt voor een mooie kwaliteit grasmat, die het gehele sportseizoen te gebruiken is. Kan goed beheer op milieuvriendelijke wijze worden uitgevoerd, zonder het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen? Dit wil het Mulier Instituut graag onderzoeken door middel van deze enquête.

Alleen klein onderhoud

Het kan zo zijn dat je als vereniging slechts een gering deel van het onderhoud en beheer uitvoert, zoals bijvoorbeeld schade-reparatie en het speelklaar maken van velden. Dit noemen we “klein onderhoud”. Het invullen van de vragenlijst kost in dat geval slechts enkele minuten.

Groot onderhoud

Het kan ook zo zijn dat je als vereniging zelf verantwoordelijk bent voor het gehele beheer en onderhoud. Voor de vragenlijst is het niet relevant of je de werkzaamheden zelf uitvoert of door anderen laat uitvoeren. Je hebt zicht op het “groot onderhoud”, dat alle cultuurtechnische werkzaamheden gedurende het jaar omvat zoals wiedeggen, beluchten, doorzaaien, etc. Het invullen van de vragenlijst neemt dan ongeveer 15 minuten in beslag.

De KNVB werkt hier graag aan mee omdat we van mening zijn dat het in het belang is van het voetbal, voor onszelf en voor toekomstige generaties. De vragenlijst is in te vullen tot en met 13 oktober..

Vragenlijst Vragenlijst Ben je vanuit jouw vereniging betrokken bij het beheer van de natuurgras sportvelden: vul hier de vragenlijst in!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen