Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Stappenplan AVG voor sportclubs' helpt bij regels rond nieuwe privacywet

KNVB Media
KNVB Media
9 februari 2018, 12:54

Voetbalclubs krijgen meer verplichtingen om op een juiste manier om te gaan met persoonsgegevens. - Foto: KNVB Media

Het duurt nog even voordat het ingaat, maar het is verstandig om er nu al mee aan de slag te gaan: de nieuwe privacywet. Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Het speciale stappenplan helpt clubs om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Concreet houdt de AVG in dat verenigingen moeten opschrijven hoe zij omgaan met persoonsgegevens van hun leden, vrijwilligers en fans. Organisaties die persoonsgegevens verwerken, waaronder dus voetbalclubs, krijgen meer verplichtingen om op een juiste manier om te gaan met deze gegevens.

Het ‘Stappenplan AVG voor sportclubs’ is een hulpmiddel om te voldoen aan de AVG. 

Via een aantal artikelen wordt er nader ingegaan op specifieke aspecten van de AVG. Nieuw is het sportspecifieke stappenplan dat NOC*NSF in samenwerking met Stichting AVG heeft ontwikkeld. Deze digitale tool neemt je mee in de acties die je dient te ondernemen op het vlak van bijvoorbeeld ICT, interne procedures en contracten. Het ‘Stappenplan AVG voor sportclubs’ is een hulpmiddel om te voldoen aan de AVG. 

Alle informatie over de nieuwe privacywet en het stappenplan is te vinden op KNVB Assist.  Privacy Privacy Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Ga op tijd aan de slag om deze zaken bij jouw club op orde te hebben. Het ‘Stappenplan AVG voor sportclubs’ helpt hierbij.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen