Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Gezond populairder dan friet bij SML Arnhem

KNVB Media
KNVB Media
1 september 2017, 14:46

Gezonde producten in de kantine slaan aan bij de bezoekers van SML Arnhem - Foto: KNVB Media

Gezondere producten in de kantine aanbieden? Gelijk doen, vindt Marcel Pieper. Zo’n driekwart jaar geleden startte zijn club, SML Arnhem, met Lekker Bezig en geen moment heeft Gelderse vereniging spijt gehad van die keuze. “Zelfs de penningmeester is blij.”

Het was na de zomer van 2016 dat SML via de Sligro voor het eerst in contact kwam met Lekker Bezig. De wedstrijd ‘het gezondste broodje kantine’ werd zelfs gewonnen door de Arnhemmers, met het broodje dat de toepasselijke naam ‘broodje SML’ meekreeg. “Een broodje met kip, avocado, groente en een guacamole sausje”, weet Pieper, verantwoordelijk voor de commissie verenigingsleven binnen de club. “Een heerlijk broodje dat het goed doet binnen de vereniging.”

Officiële aftrap

De officiële aftrap volgde op 1 oktober van vorig jaar. Tijdens een feestelijke open dag, die werd afgesloten met een door de verkiezing gewonnen 538-party, werd een stand net buiten de kantine neergezet, waar de kantinebezoekers kennis konden maken met de gezonde broodjes en smoothies. “Het liep meteen hartstikke goed”, zag Pieper. “Vooral de wrap met zalm liep heel erg hard.”

We moeten onze barmensen juist soms een beetje afremmen

Het succes van de aftrap hield in de maanden daarna aan, mede dankzij het groepje enthousiaste vrijwilligers dat zich met hart en ziel inzet voor de gezonde keuken. Natuurlijk, ook binnen SML liep niet iedereen meteen de polonaise, maar dat veranderde zienderogen. “We hebben de mannen die verantwoordelijk waren voor de bar direct bij het proces betrokken, onder meer door een proefronde te organiseren, waarbij ze niet alleen de producten konden testen, maar ook te horen kregen waarom het zo belangrijk is dat kinderen gezonde producten eten.” Die opzet slaagde met vlag en wimpel. “Inmiddels zijn ze helemaal omgeslagen. We moeten ze nu juist soms een beetje afremmen, haha.”

Kom tijdens een van de KNVB Assist Voorzitterscongressen naar de stand van Lekker Bezig. Hier ontvang je concrete tips om direct aan de slag te gaan in jouw kantine.

Samenlekkerbezig.nl Samenlekkerbezig.nl Lees het hele artikel over de gezonde producten in de kantine van SML Arnhem op de website van Lekker Bezig! Voorzitterscongres 2017 Voorzitterscongres 2017 Het programma voor het KNVB Assist Voorzitterscongres 2017 is bekend. Alle voetbalvoorzitters van Nederland zijn uitgenodigd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen