Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voorzitterscongres 2017

De drie KNVB Assist Voorzitterscongressen zijn achter de rug. Honderden voetbalvoorzitters uit het hele land gingen in gesprek over de veranderende samenleving en welke rol de sportvereniging daarin heeft.

Aftermovie KNVB Assist Voorzitterscongres 

De KNVB Campus was een van de locaties van het KNVB Assist Voorzitterscongres 2017.

Centraal stond de vraagn: hoe speel je in op deze veranderende samenleving? Verander je mee? En zo ja, hoe? 

Sprekers als Robin van Galen en Michiel de Hoog namen de voorzitters mee in hun visie op dit onderwerp. Maar zeker gingen de voorzitters ook met elkaar in gesprek over de situatie bij hun club. Dagvoorzitter Peter Heerschop praatte het geheel aan elkaar vanuit zijn ervaring als gymleraar en voetbalvader. Presentaties KNVB Voorzitterscongres 2017 Presentaties KNVB Voorzitterscongres 2017 Kon je niet aanwezig zijn bij een van de congressen of wil je de presentaties nog even op je gemak terugkijken? Dat kan! Hieronder vind je de presentaties van de gastsprekers Robin van Galen. Voorzitterscongres 2017 in Eindhoven geslaagd Voorzitterscongres 2017 in Eindhoven geslaagd In tegenstelling tot vorig jaar, toen op één locatie het voorzitterscongres plaatsvond in Zeist, hield de KNVB dit jaar drie congressen. De eerste was vrijdag 8 september in Eindhoven. De andere congressen werden gehouden in Zwolle en Zeist.

Kennispartners

Tijdens het congres was er een Voetbalplein waar allerlei nuttige informatie te verkrijgen is voor het besturen van een vereniging. De KNVB en diverse kennispartners van de bond stonden heir de voorzitters te woord.Het KNVB Assist Kenniscongres wordt mede mogelijk gemaakt door de kennispartners van KNVB Assist. Dat zijn ING, Sligro en Philips.

De sprekers

Peter Heerschop

Peter Heerschop, de cabaretier, acteur, columnist, voetbalvader en tevens gymleraar, zal als dagvoorzitter het congres leiden en met een kritisch komische blik kijken naar de voetbalwereld. Voor het programma ‘De Voetbalkantine’ van Voetbal.nl dook hij samen met Viggo Waas wekelijks het pure amateurvoetbal in, op zoek naar mooie verhalen. 

Robin van Galen

Als coach van de waterpolovrouwen leidde Robin van Galen het team in 2008 naar Olympisch goud. Tevens is Van Galen bestuurslid van Stichting zwembad de Fuut waarin hij een team van vrijwilligers aanstuurt om de exploitatie van het zwembad te realiseren. Ook is hij coach van het voetbalteam van zijn zoon.

Van Galen weet als geen ander hoe je een team bouwt en hieraan leiding kan geven. In zijn presentatie zal Van Galen de vertaalslag maken vanuit zijn ervaringen binnen het coachen van een waterpoloteam naar de voetbalvereniging. Waar onderwerpen als samenwerken, mensen binden en doelen helder maken aan bod komen. 

Michiel de Hoog

Michiel de Hoog heeft een passie voor sport. Michiel schreef onder meer voor Het Parool en de Volkskrant, werkte bij discussieprogramma Buitenhof en Radio 1. Vanuit een bredere context deelt Michiel zijn visie op de veranderingen die worden doorgevoerd binnen het pupillenvoetbal en gaan we met elkaar in gesprek over hoe de veranderingen ook echt een succes voor de kinderen te maken. 

Opening KNVB Assist Voorzitterscongres

Presentaties Voorzitterscongres 2016 Presentaties Voorzitterscongres 2016 Bekijk de presentaties die op het KNVB Voorzitterscongres 2016 werden verzorgd door Hans van Breukelen, Teun Jacobs, Lennard van Ruiven en Benno Schildkamp.

Sfeerverslag voorzitterscongres 2016 Sfeerverslag voorzitterscongres 2016 Enkele bestuurders werden tijdens het congres gevolgd en vertellen over hun ervaringen.

Stel jouw training samen met Rinus

Je trainingen en seizoensplanning bij de hand. Thuis en op het veld.

Laatste nieuws