Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Circuittrainingen, eigen trainingen maken; de nieuwe functies binnen Rinus

KNVB Media
KNVB Media
13 september 2018, 12:44

Rinus bevat zeven nieuwe functionaliteiten die het gebruiksgemak vergroten. - Foto: KNVB Media

Rinus is constant in beweging. De online assistent-trainer bevatte reeds honderden oefeningen, trainingen en meerweekse programma's, maar daar zijn sinds kort nieuwe functionaliteiten bijgekomen. Zo hebben gebruikers de mogelijkheid eigen trainingen samen te stellen, zijn er diverse circuittrainingen toegevoegd en zijn programma's eenvoudig te delen met collega-trainers.

Met de nieuwe functionaliteiten wordt het gebruiksgemak van Rinus vergroot. Hieronder een overzicht van alle nieuwe functionaliteiten binnen Rinus, inclusief een korte toelichting. 

1. Maak eenvoudig zelf een training

We hebben een nieuw hulpvenster ontwikkeld om makkelijk zelf oefeningen toe te voegen aan een training. Via het plusje selecteer je jouw oefeningen die je wilt toevoegen aan een eigen training. Ze verschijnen dan in je training onderaan het scherm.

— Via het plusje selecteer je jouw oefeningen die je wilt toevoegen aan een eigen training.

2. Pas de tijden aan van een oefening

Pas via het knopje 'Bewerk' en vervolgens op 'Oefeningen' de duur van een training aan. Dit geldt zowel voor KNVB-trainingen als trainingen die gebruikers zelf hebben gemaakt.

3. Maak nu zelf een programma

Vanaf nu kun je ook zelf een programma maken bestaande uit KNVB- en je eigen trainingen. Deze knop vind je in het overzicht van meerweekse programma's.

4. Deel makkelijk een programma met trainers

Help andere trainers door jouw programma's te delen. Het is nu nog makkelijker om programma’s te maken én te delen met andere trainers via bijvoorbeeld mail, Whatsapp of social media. De functie is tevens een handige voor coördinatoren en Hoofd opleidingen.

— Deel jouw programma's met collega-trainers.

5. Maak gebruik van circuittrainingen

Speciaal voor de leeftijdscategorieën Onder 6 tot en met Onder 11 zijn speciale circuittrainingen ontwikkeld. Perfect voor teams die met drie of vier teams tegelijk op half veld trainen. De trainers kunnen dan elk een station begeleiden, waarna de spelers na een aantal minuten doordraaien. Zo kunnen trainers perfect gebruik maken van de schaarste ruimte en materialen en leren spelers met plezier beter voetballen.

6. Vind makkelijker circuit- en toernooitrainingen

Door de nieuwe filter 'Soort' is het nog makkelijker om circuit- en toernooitrainingen te vinden. Door deze filter te selecteren, kun je vervolgens verder filteren op basis van bijvoorbeeld doelstelling en het aantal spelers.

— Vind gemakkelijk circuit- en toernooitrainingen en gebruik de filters om jouw trainingen nóg beter samen te stellen.

7. Vind eenvoudig jouw training of programma terug

Vink de filter 'Zelfgemaakt' aan om je eigen trainingen en programma's terug te vinden. Jouw trainingen en programma’s verschijnen gelijk in beeld. Je kunt dan ook handig gebruik maken van de filters om je eigen trainingen en programma’s te filteren. Hiervoor moet je wel ingelogd zijn.
Gebruik Rinus Gebruik Rinus Ga aan de slag met Rinus.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen