Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Futsalvrouwen FC Marlène pakken dubbel!

KNVB Media
KNVB Media
5 juni 2023, 10:55

FC Marlène werd voor het eerst in de historie landskampioen. - Foto: KNVB Media

In het jaar dat FC Marlène haar vijftig jarig bestaan viert, zorgen de vrouwen voor de kers op de taart door de dubbel te pakken. FC Marlène was zaterdag in thuishaven Sporthal Waardergolf ook in het tweede play-off duel om het kampioenschap te sterk voor ZVG/Cagemax. Voor het eerst in de historie ging de de schaal naar Heerhugowaard nadat eerder al Os Lusitanos in de bekerfinale was verslagen.

Spanning

De play-offs om het kampioenschap van Nederland tussen FC Marlène en ZVG/Cagemax opende ruim een week geleden in Gorinchem. Het werd een duel een kampioenschap waardig met veel passie, strijd en spanning. FC Marlène won het eerste duel van de best-of-three serie uiteindelijk met 3-2 en kon dus bij winst in het tweede duel het eerste kampioenschap ooit vieren.

— Amy Visser had met haar hattrick en beslissende rol in de kampioenswedstrijd van FC Marlène.

Dat zorgde voor zenuwen bij de speelsters. In een volle sporthal de Waardergolf kwam FC Marlène niet in het spel. Pas nadat Kelly Holzel ZVG/Cagemax verdiend op 0-1 had gezet, gooide FC Marlène alle schroom van zich af. Nog voor rust werd de valse start gerepareerd en leidde FC Marlène dankzij twee doelpunten van Amy Visser.

Ongekend succes

In de tweede helft maakte dezelfde Visser binnen een minuut haar hattrick compleet: 3-1. FC Marlène leek de beslissende slag te hebben uitgedeeld. Niets was echter minder waar. Marloes Blom bracht met een goed ingeschoten vrije trap de spanning weer helemaal terug in Sporthal Waardergolf. ZVG/Cagemax ging op jacht naar de gelijkmaker maar FC Marlène hield stand in de zinderende slotfase.

— De speelsters van FC Marlène zijn door het dolle na het behalen van het kampioenschap.

Voor het eerst in de historie van het vrouwenzaalvoetbal mocht FC Marlène de felbegeerde kampioensschaal omhoog houden. En dat in het 50-jarige jubileumjaar van de club, waarin ook al de beker was gewonnen. Een ongekend succes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen