Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Loting voorronde landelijke beker zaalvoetbal bekend

KNVB Media
KNVB Media
18 juli 2022, 9:42

Hovocubo is bekerhouder bij de mannen. - Foto: KNVB Media

Het seizoen 2022/'23 gaat van start met de voorronde van de landelijke beker zaalvoetbal. Die staat voor zowel de mannen als de vrouwen vrijdag 2 september op het programma.

Mannen

Er sluiten geen bekerwinnaars aan vanuit de districten, want in het seizoen 2021/'22 zijn deze competities niet gespeeld. Hierdoor is er een kleine aanpassing in het aantal teams per ronde. In de voorronde (vrijdag 2 september) zijn de teams uit de Eredivisie vrijgeloot. In de eerste ronde zijn Hovocubo en FC Eindhoven vrijgeloot op basis van de Hypercube ranking. Zij stromen pas in de achtste finales in.

Vrouwen

De 12 teams zijn ingedeeld in vier poules van drie teams. Zij spelen een volledige competitie. De winnaar van elke poule plaatst zich voor de halve finale.

Os Lusitanos won afgelopen seizoen de KNVB Beker.

Supercup vrouwen

Vrijdag 2 september neemt de kersverse landskampioen Drs. Vijfje het in Groningen op tegen bekerwinnaar Os Lusitanos in de strijd om de Supercup.

Start competitie

De teams in de Eredivisie mannen starten op 2 september met de reguliere competitie. Een week later gaan de Eredivisie en Eerste divisie bij de vrouwen van start.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen