Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Terugkijken: webinar 'Met zaalvoetbal je club versterken'

KNVB Media
KNVB Media
3 juli, 16:09

Bondscoach Max Tjaden tijdens het webinar. - Foto: KNVB Media

In deze onzekere tijden bieden we amateurclubs en vrijwilligers de mogelijkheid om op een eenvoudige en laagdrempelige manier toch met voetbal bezig te blijven. In diverse webinars en online programma’s bespreken we de komende weken met verschillende sprekers thema's die juist in deze periode voor clubs en vrijwilligers van belang kunnen zijn.

Donderdag 2 juli zonden we het webinar 'Met zaalvoetbal je club versterken' uit. Bondscoach Max Tjaden, Hjalmar Hoekema (medewerker zaalvoetbalontwikkeling bij de KNVB) en Jan Vogels (trainer bij FC Eindhoven Futsal) spraken onder meer over het EK in 2022 en hoe zaalvoetbal jonge spelers kan helpen in hun ontwikkeling.

Terugkijken Terugkijken Kijk het webinar hier terug. Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Zou jouw club graag assistentie krijgen van de KNVB op dit gebied? Kijk hier voor je contactpersonen.

Overige vragen

Tijdens het webinar zijn niet alle vragen aan bod gekomen. De vragen die niet beantwoord zijn staan hieronder, inclusief de antwoorden van de KNVB.

 

Hoe denken de grote internationale sterren over zaalvoetbal/futsal?

Verschillende grote voetbalnamen zoals Cristiano Ronaldo en Zinedine Zidane en Lionel Messi hebben in hun jeugd futsal gespeeld. Zij geven aan daardoor een betere en completere voetballer te zijn geworden.

 

Hoe kijken jullie aan tegen spelen in de zaal op vrijdag en vervolgens op zaterdag op het veld?

Dat is goed te combineren al is dat natuurlijk ook afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan de belastbaarheid van individuele spelers, het niveau waarop gespeeld wordt en de intensiteit die gevraagd wordt. Maar het kan absoluut, zeker omdat er bij zaalvoetbal doorgewisseld kan worden. Er zijn veel teams die deze combinatie aanbieden, net zoals er ook teams zijn die op vrijdag (op het veld) trainen en op zaterdag een wedstrijd spelen.

 

Wij krijgen een sportzaal. Die is 2/3 van een sporthal. Hoe kunnen we daar toch zaalvoetbal opstarten?

Je kunt deze ruimte uitstekend gebruiken als oefen- en trainingslocatie. Als je wedstrijden in een KNVB-competitie wil spelen, zul je op zoek moeten naar een zaal die voldoet aan de richtlijnen.

Aanmelden overig webinar

Er staat voorlopig nog één webinar op het programma. Aanstaande dinsdag blikt bondscoach Sarina Wiegman exact een jaar na de verloren WK-finale terug op het toernooi in Frankrijk. Je kan je hiervoor aanmelden via onderstaande link.

In gesprek met Sarina Wiegman: een droom van een WK In gesprek met Sarina Wiegman: een droom van een WK Dinsdag 7 juli, 20.00 uur.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen