Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Supercup wederom voor Hovocubo

KNVB Media
KNVB Media
26 augustus 2019, 10:16

Hovocubo legde zaterdag, net als vorig jaar, beslag de Supercup. - Foto: KNVB Media

Hovocubo heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen. De regerend landskampioen klopte zaterdag bekerwinnaar FC Eindhoven met 4-2.

Daarmee herhaalde zich het scenario van vorig jaar, toen de Noord-Hollanders ook al te sterk waren voor de ploeg uit Eindhoven. Destijds werd het 3-1 voor de landskampioen. Lang duurde de feestvreugde toen overigens niet, want een week later vervloog de Europese droom van de zaalvoetballers door een nederlaag tegen FC Vytis uit Litouwen.

Nieuwe kans

Het is voor Hovocubo te hopen dat het dit jaar anders loopt, want ook nu strijdt de club weer voor een plaats in de UEFA Futsal Champions League. Ditmaal kan het in eigen huis proberen een plaatsje tussen de Europese elite te bemachtigen.

Drukke week voor Hovocubo Drukke week voor Hovocubo Lees hier het vrijdag gepubliceerde verhaal met Yoshua St. Juste.

FC Eindhoven kwam zaterdag in de Supercup nog wel op voorsprong via de Braziliaan Raphinha, maar door een treffer van Appie Attahiri werd het nog voor de pauze gelijk. Kort na de rust werd het 2-1 via Amir Molkarai, maar met zijn tweede treffer zette Raphinha beide ploegen weer op gelijke hoogte; 2-2.

Amir Molkarai neemt het doel van FC Eindhoven onder vuur. Hij scoorde twee keer.

Voorsprong Hovocubo

Via een knal van Attahiri kwam de regerend landskampioen opnieuw op voorsprong; 3-2, een stand die tot kort voor tijd op de borden bleef staan. In een poging om de gelijkmaker te forceren bracht Eindhoven-trainer Jan Vogels een extra veldspeler in het veld, maar het sorteerde niet het gewenste effect. Sterker nog, Molkarai zocht en vond in de slotseconden het lege doel, waardoor hij de eindstand bepaalde op 4-2.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen