Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Drukke week voor Hovocubo: Supercup en Champions League

KNVB Media
KNVB Media
23 augustus 2019, 10:08

International Mats Velseboer (midden) schoot Hovocubo vorig seizoen naar de landstitel. - Foto: KNVB Media

Een drukke, maar mooie week voor de zaalvoetballers van Hovocubo. Eén waarin de ene mooie wedstrijd de ander opvolgt.

Eerst is er komende zaterdag de strijd om de Supercup, waarin de landskampioen uit het Noord-Hollandse Hoorn het opneemt tegen bekerwinnaar FC Eindhoven. Daarna volgen in de eigen Sporthal De Opgang in Zwaag drie wedstrijden in de voorronde van de UEFA Futsal Champions League. Waarin moet worden afgerekend met het trauma van vorig seizoen. 

Mats Velseboer is hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor het drukke schema van zijn ploeg. Drie maanden geleden besliste de international uit Heerhugowaard eigenhandig de finale om het landskampioenschap, door in de laatste seconden van de verlenging zijn oude club FC Marlène te verslaan. Geen beslissende derde wedstrijd, maar groot feest bij de Hoornse vereniging.  

Hovocubo versloeg vorig seizoen in de finale van de play-offs FC Marlène en werd landskampioen.

Nieuwe kans

"We zijn Mats heel dankbaar", zegt ploeggenoot Yoshua St. Juste met een lach. Het was een vrolijk slotstuk van een seizoen dat in mineur begon. Precies een jaar geleden streed Hovocubo in Litouwen ook om een plaats bij de Europese elite. In de laatste wedstrijd ging het echter in de laatste minuut mis tegen de Litouwse profs van FC Vytis. Weg Europese droom. Nu, twaalf maanden later, is er een nieuwe kans op plaatsing voor de Champions League. 

We hebben een intensieve voorbereiding gehad, met aardig wat wedstrijden.

Eén die Yoshua St. Juste en Velseboer dolgraag willen grijpen. Aan vertrouwen geen gebrek bij Velseboer. "We hebben al een aantal jaar grotendeels hetzelfde team. Dat is een voordeel. We hebben weer een goed seizoen gedraaid, zijn kampioen geworden. En we hebben al een intensieve voorbereiding gehad, met aardig wat wedstrijden."

Ingevlogen Brazilianen

"Het is prachtig om te spelen tegen alleen maar landskampioenen", zegt St. Juste. "Vorig jaar moesten we in de in de laatste minuten van de laatste wedstrijd pressen om te winnen, maar kregen we hem aan de andere kant tegen. Ik weet nog dat zij enkele Braziliaanse en Spaanse spelers hadden laten invliegen. Dat gebeurt. Het schijnt dat éen van onze tegenstanders van nu - het Engelse London Helvetica Futsal Club - dat ook doet. Als dat zo is, dan kunnen we flink aan de bak."

Velseboer beaamt dat. "Het lijkt erop dat de wedstrijd tegen de Engelsen dé wedstrijd gaat worden. Vorig jaar lukte het nèt niet. Laten we hopen dat het vandaag wel lukt. Het lijkt me prachtig om het hoofdtoernooi te bereiken."

Ex-Feyenoorder Jeremiah St. Juste, zaalinternational Yoshua St. Juste en zijn vriendin Sharmain zijn blij met de landstitel voor Hovocubo.

Thuisvoordeel

Er ligt een nieuwe vloer, sponsors zijn heel betrokken. Er gebeurt gewoon veel. Laten wij er als spelers dan ook een spektakel van maken.

St. Juste roemt het thuisvoordeel. "De voorbereiding is relaxter. Neem alleen al het eten. Wij hebben een ploeg met best wat moslims. In Oost-Europa wordt daar niet of nauwelijks rekening mee gehouden. En we hopen natuurlijk op veel publiek." Hovocubo zelf geeft veel ruchtbaarheid aan het evenement. "Er ligt een nieuwe vloer, sponsors zijn heel betrokken. Er gebeurt gewoon veel. Laten wij er als spelers dan ook een spektakel van maken", vult Velseboer aan. 

Eén trouwe supporter van St. Juste ontbreekt: zijn broer Jeremiah. De verdediger verruilde onlangs Feyenoord voor 1. FSV Mainz 05 in Duitsland. Broer Yoshua behartigt zijn zaken. "Aan de ene kant is het jammer dat hij niet kan komen kijken, zoals hij in het verleden wel vaak deed bij belangrijke wedstrijden. Aan de andere kant betekent het, dat hij een mooie stap naar het buitenland heeft kunnen maken. Ik ben ervaren genoeg, voor mij heeft het geen impact als hij er niet bij is."

Eerst Supercup

Voordat het Champions League-spekrtakel losbarst, wordt zaterdag eerst de Supercup gespeeld. Niet bepaald een troostprijs voor Velseboer. “Hoe vaak speel je zo’n wedstrijd? Ook al hebben wij een drukke week voor de boeg, wij gaan de Supercup echt niet laten lopen.” 

De strijd om de Supercup wordt zaterdag vanaf 19.30 uur in Sporthal De Opgang in Zwaag gespeeld. 

Programma Champions League

DatumAanvangWedstrijd
Dinsdag 27 augustus20.00 uurHovocubo - Lynx FC (Gibraltar)
Woensdag 28 augustus20.00 uurHovocubo - PYF Saltires (Schotland)
Vrijdag 30 augustus20.00 uurHovocubo - London Helvecia Futsal Club (Engeland)

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen