Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

TPP Rotterdam grijpt landstitel in beslissend finaleduel

KNVB Media
KNVB Media
25 mei 2019, 9:19

TPP Rotterdam versloeg vrijdagavond Drs. Vijfje in de finale van de play-offs. - Foto: KNVB Media

TPP Rotterdam heeft vrijdagavond de titel gepakt in de Eredivisie zaalvoetbal voor dames. In het derde finaleduel was de ploeg met 1-0 te sterk voor Drs. Vijfje.

Er moest een beslissende wedstrijd komen, omdat de ploegen in de finale van de play-offs allebei een keer hadden gewonnen. In het eerste duel in Groningen was TPP Rotterdam met 0-3 te sterk. In de return wonnen de Groningse studentes met 0-4 en was een beslissende confrontatie nodig.

TPP Rotterdam heeft vrijdagavond de titel gepakt in de Eredivisie zaalvoetbal voor dames. 

Vrijdagavond ging het duel in Rotterdam lang gelijk op. De beslissende treffer viel vijf minuten voor tijd van de voet van Jennifer Oliveira. In de slotfase zette Drs. Vijfje alles op alles om de gelijkmaker te forceren. De ploeg van Teuny Bosma slaagde daar nog bijna in. ‘Vliegende keep’ Arte Brueren raakte echter de lat.

Afgeschreven

Ik heb in de rust aangegeven dat als we wilden winnen, we er ook aanvallend voor moesten gaan

“Iedereen had ons na vorige week al afgeschreven”, vertelde de winnende coach Sharon van Zaldelhoff na afloop bij RTV Rijnmond. “Die 4-0 hakte er wel even in. We wilden daarom dat het vooral verdedigend goed zou staan. Dat zag je in de eerste helft. Ik heb in de rust aangegeven dat als we wilden winnen, we er ook aanvallend voor moesten gaan. Uiteindelijk hebben wij op basis van de tweede helft terecht gewonnen.”

Van Zaldelhoff prees ook de kracht van het collectief. “Dit is een fantastisch team. We gaan voor elkaar door het vuur. De Champions League wacht. We willen het daarin beter doen dan de voorgaande jaren.”

Teamspirit

Ook ‘matchwinner’ Oliveira gaf aan dat haar ploeg de winst pakte door de teamspirit. “De kern van deze ploeg is al lang bij elkaar. Dat zie je terug op het veld. Wij wijzen elkaar altijd de weg.” Zelf bleef ze hopen op een goede afloop. “De coach had al gezegd dat ik in mijzelf moest blijven geloven en dat het moment vanzelf zou komen. Ze heeft gelijk gekregen. Ik zag een gaatje en schoot. Een fantastisch gevoel.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen