Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hovocubo slaat eerste slag in strijd om zaaltitel

KNVB Media
KNVB Media
11 mei 2019, 10:36

De Noord-Hollandse streekderby zorgde vrijdag voor volle tribunes in Heerhugowaard.. - Foto: KNVB Media

De eerste wedstrijd in de strijd om de landstitel was een prachtige reclame voor het zaalvoetbal. In een sportieve derbysfeer zette regerend landskampioen Hovocubo vrijdagavond een reuzenstap op weg naar titelprolongatie. De Hoornse zaalvoetballers waren met 2-7 duidelijk te sterk voor het thuisspelende FC Marlène.

Op voorhand was de finale van de play-offs voor Noord-Hollandse zaalfans een droomaffiche. Een regelrechte streekderby tussen Hoorn en Heerhugowaard. Slechts 23 autokilometers van elkaar verwijderd, met kruisbestuivingen over en weer, en een gezonde dosis rivaliteit. De strijd om de streek waarbij tegelijkertijd de mooiste prijs van het seizoen op het spel staat: het kampioenschap van Nederland.

International Karim Mossaoui was tweemaal trefzeker.

Veelbelovende bliksemstart

Ruim een kwartier voldeed het eerste finaleduel aan de hooggespannen verwachtingen. Althans, in die fase waren beide clubs aan elkaar gewaagd. FC Marlène zette al na drie minuten de afgeladen Sporthal Waardergolf in vuur en vlam toen Ilias Bouzit de bal razendsnel onderschepte en oog in oog met doelman Dave Stet koel afrondde: 1-0. Een veelbelovende bliksemstart voor de thuisploeg dat in de halve eindstrijd verrassend met bekerwinnaar FC Eindhoven had afgerekend.

We hebben nog niets, maar deze overwinning geeft wel heel veel vertrouwen.

Desondanks nam Hovocubo het initiatief langzaamaan over en nog voor rust hadden fraaie goals van Yoshua St. Juste en Kevin Tromp de zaken in het voordeel van de titelfavoriet uit Hoorn. Na rust vergrootte Zakaria Amrani de voorsprong, waarna de goals in de laatste vijf minuten als appeltjes uit de boom vielen. Tweemaal Karim Mossaoui en een treffer van Mats Velseboer zorgen voor een Hovocubo-zevenklapper, terwijl Nabil Akaazoun nog namens FC Marlène raak schoot: eindstand 2-7.

Met een thuiswedstrijd voor de boeg sorteerde Hovocubo daarmee alvast voor op prolongatie van de landstitel. Hoewel, dat is veel te voorbarig, vond international Mats Velseboer. "Dit is een grote stap. We hebben nog niets, maar deze overwinning geeft wel heel veel vertrouwen", sprak hij na afloop voor de camera van Eredivisie Zaalvoetbal. "Maar nogmaals, we hebben nog niets en moeten nog één wedstrijd winnen."

Zaterdag tweede duel

De tweede wedstrijd in de finale van de play-offs wordt zaterdag 18 mei gespeeld. Om 21.30 staan beide ploegen in Sporthal De Opgang aan de aftrap. Wanneer Hovocubo dit duel wint, is het voor de zesde keer landskampioen. Bij een overwinning voor FC Marlène volgt een derde en beslissende wedstrijd.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen