Groene Ster schrijft geschiedenis met bereiken bekerfinale

KNVB Media
KNVB Media
2 maart, 11:21

De vrouwen van Drs. Vijfje bereikten de finale na strafschoppen. - Foto: Tibbesma Fotografie

De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen hebben voor het eerst de finale van het bekertoernooi bereikt. In een spannende halve eindstrijd werd Futsal Apeldoorn op eigen veld verslagen: 3-4. Tegenstander op 20 april is FC Eindhoven, dat vrijdagavond met Hovocubo afrekende.

Halverwege de wedstrijd keken de Zeeuwen nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar dankij een sterkte fase in de tweede helft werd de finale afgedwongen door Groene Ster. De twee treffers van Apeldoorn in de slotfase kwamen te laat voor de thuisploeg. 

Nummers 1 en 2

In Eindhoven troffen de nummers 1 en 2 van de Eredivisie elkaar. Eindhoven speelde een sterke eerste helft en ging met een 4-2 voorsprong rusten. International Oualid Saadouni bepaalde de eindstand op 5-2. 

Bij de vrouwen gaat de bekerfinale tussen Drs. Vijfje en OS Lusitanos. De ontmoeting tussen Drachtster Boys en Drs. Vijfje werd na een 1-1 eindstand beslist door het nemen van strafschoppen. OS Lusitanos won met 1-4 van KTP Nieuw Roden en mag zich gaan opmaken voor de eindstrijd. 

Ook OS Lusitanos plaatste zich voor de finale van de KNVB Beker. 

Beide finales worden op 20 april gespeeld, in het Topsportcentrum van Rotterdam. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven