Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KTP Nieuw Roden neemt revanche op TPP Rotterdam en wint Supercup

Ruud Scheper
KNVB Media
2 september 2018, 10:45

KTP Nieuw Roden poseert met de Supercup. De eerste prijs van het nieuwe seizoen is binnen. - Foto: KNVB Media

Een soort van revanche, zo zag Wiebe Kooiker de 3-1 zege op landskampioen TPP Rotterdam (voorheen v.v. Pernis) wel. Met de zege, die in de verlenging tot stand kwam, legde KTP Nieuw Roden vrijdagavond beslag op de eerste prijs van het nieuwe seizoen; de Supercup. “Geweldig”, genoot de manager. “Dit is een grotere prijs dan de bekerwinst van vorig jaar.”

Dit is een grotere prijs dan de bekerwinst van vorig jaar

In het Topsportcentrum kwam KTP Nieuw Roden na een klein kwartier op voorsprong via Mariel Miedema. “Na onze openingstreffer zijn we vanuit een gesloten verdediging gaan spelen”, vertelde Kooiker. “Daar ligt onze kracht en we weten ook dat TPP heel trefzeker is wanneer ze de kans krijgen om te scoren.” Die tactiek leek beloond te worden, maar met nog een seconde of twintig op de klok moest keepster Joukje van der Meer toch de bal uit het net vissen; 1-1.

KTP richt zich op

Het was een fikse domper voor de Drentse dames, maar onder aanvoering van aanvoerder Grytsje van den Berg richtten de bezoekers zich in de eerste helft van die verlenging op. Via Van den Berg en Amber Bandringa werd het in die eerste verlenging 1-3. Een klap die de regerend landskampioen uit Rotterdam niet meer te boven kwam.

Een fel duel om de bal tijdens de Supercup.

En die zege was verdiend, zo moest TPP-trainster Sharon van Zadelhoff bekennen. “Al was een 0-1 nederlaag een betere afspiegeling geweest.” De coach, die na de wedstrijd werd uitgeroepen tot beste coach van het afgelopen seizoen, zag haar team nog niet het gewenste niveau behalen. “Het duurt nog drie weken voor de competitie begint. Dan starten we direct met een kraker tegen Oss Lusitanos uit Amsterdam, dat zich flink versterkt heeft. Als we dat duel willen winnen, dan moeten we er nog flink aan trekken de komende weken.”

Play-offs

Ik houd daar nooit zo van. Zeggen dat je kampioen gaat worden

De doelstelling voor het komende seizoen van beide ploegen? “De play-offs halen”, is Van Zadelhoff wat voorzichtig. “Kampioen worden”, spreekt Kooiker zich duidelijker uit. “Ik houd daar nooit zo van”, bekent Van Zadelhoff. “Zeggen dat je kampioen gaat worden. Natuurlijk is dat het doel, maar in de play-offs is alles mogelijk. Kijk maar naar vorig seizoen. Toen werden we vierde in de competitie en winnen we uiteindelijk de titel.”

KTP Nieuw Roden juicht en wint uiteindelijk met 1-3. Verdiend, zo vinden beide oefenmeesters.

Kooiker weet er alles van. Oppermachtig in de competitie ging zijn KTP Nieuw Roden de play-offs in met een voorsprong van dertien punten. Maar na één ronde was het al over en sluiten, na een dubbele nederlaag tegen TPP Rotterdam, toen nog spelend onder de naam Pernis. Dit jaar moet daarvan geleerd zijn, vindt de manager van KTP Nieuw Roden. “Ieder jaar hebben we een stap gemaakt. Dat willen we dit jaar weer doen. De landstitel is daarom het doel.”

CEF-V

Hiermee hopen we het vrouwenzaalvoetbal naar een hoger plan te tillen

Voorafgaand aan het duel werd de Coöperatie Eredivisie Futsal Vrouwen (CEF-V) officieel opgericht in het bijzijn van Hans Schelling, manager Operations van de KNVB. “Een mooi moment”, vond Van Zadelhoff, die naast trainer van TPP Rotterdam ook bestuurslid is van het net opgerichte platform. “Hiermee hopen we het vrouwenzaalvoetbal naar een hoger plan te tillen.”

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen