Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Loting eerste ronde landelijke zaalvoetbalbeker

KNVB Media
KNVB Media
30 juli 2018, 9:22

Nieuw Roden won in 2018 voor het eerst in de historie de landelijke zaalbeker bij de vrouwen. - Foto: KNVB Media

Onder toeziend oog van bondscoach Max Tjaden is afgelopen week de loting verricht voor de eerste ronde van de landelijke zaalvoetbalbeker bij de mannen en de vrouwen. Nog zonder de teams die strijden om de Supercup. Zij zijn vrijgesteld van de eerste ronde en stromen later in.

Vrouwen

Bij de vrouwen rolde direct een absolute kraker uit de koker: de regionale derby Hovocubo - Reiger Boys/Woest. De wedstrijden voor de vrouwen zijn gepland op maandag 3 of woensdag 5 september. Kijk hieronder voor het volledige bekerprogramma.

Mannen

De wedstrijden in de eerste bekerronde bij de mannen zijn vastgesteld in de week van 17 tot en met 21 september. In het oog springt het duel tussen de beide eredivisionisten TPP en promovendus zvv Eindhoven in de Topsporthal in Rotterdam. Kijk hieronder voor het volledige bekerprogramma.

Spelregels

De wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels van de ere- en eerste divisie. Dat betekent 2 keer 20 minuten zuivere speeltijd en gele kaarten in plaats van straftijden. Iedere wedstrijd moet een winnaar opleveren. Is de stand na de reguliere speeltijd gelijk, dan volgt een serie van drie strafschoppen. De strafschoppen worden om en om genomen door de teams.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen