Hovocubo plaatst zich voor finale kampioenschap van Nederland

KNVB Media
KNVB Media
13 mei, 12:27

Zvv Hovocubo heeft zich als eerste team geplaatst voor de finalewedstrijden in de strijd om het kampioenschap van Nederland. - Foto: KNVB Media

Zvv Hovocubo heeft in de eigen Opgang ook de tweede wedstrijd tegen asv LEBO in winst omgezet en daarmee heeft het zich als eerste team geplaatst voor de finalewedstrijden in de strijd om het kampioenschap van Nederland.

Asv LEBO kwam in de Opgang nog wel op voorsprong, maar voor rust stelde Hovocubo orde op zaken en ging het met een veilige 3-1 voorsprong naar de kleedkamer. Ondanks verwoede pogingen wist LEBO de marge in het tweede bedrijf niet te verkleinen en verloor het met 4-2.

`t Knooppunt onderuit

Een dag eerder ging in Amsterdam `t Knooppunt onderuit tegen zvv Volendam. In een spannend duel wist zvv Volendam de winst naar zich toe te trekken en daarmee verdiende het een derde wedstrijd op maandag 14 mei in sporthallen Zuid (21.30 uur).

De vrouwen van vv Pernis speelden in Schiedam de eerste wedstrijd in de finale tegen Drachtster Boys. In een spannende wedstrijd wonnen de Schiedammers met 4-2. Volgende week kunnen de meiden van Sharon van Zadelhoff in Drachten de kampioensschaal veroveren. 

Gelijkspel in Drachten

Leekster speelde in Drachten tegen HV/Veerhuys en hield in een duel zonder kaarten de Eredivisionist op een gelijkspel; 5-5. Op Texel ontspon een prachtige wedstrijd waar het publiek de grote winnaar was, ondanks de uitslag (9-4) zag coach John Adriaansen toch nog kansen om deze ronde te overleven met een thuiswedstrijd in sporthal Ruiven in het verschiet. Zeemacht wees in Den Helder ZVG/Cagemax gedecideerd terug naar Gorkum (9-2).

De reserves van Hovocubo moesten in eigen huis een nederlaag slikken tegen Boerakker uit Leek. HZV/Het Vennewater trof de Rotterdamse studenten, maar wist niet om te gaan met de vele kansen, waardoor de marge slechts één is voor de return; 3-2.

Scagha'66 doet goede zaken

Kawin en JCK/AISO speelden tot slot beiden gelijk tegen respectievelijk Sporting Hardewijk en LTC. De wedstrijden eindigden in een 4-4 gelijkspel. Madereros won nipt van ZVS/Rijschool Gestel. Scagha`66 deed goede zaken in de Hofstad door met 4-2 van zvv den Haag te winnen. Komende week volgen de returns.

Mannen (halve finale)

DatumThuisUitLocatie
14 mei, 21:30't KnooppuntZVV VolendamSporthallen Zuid

Vrouwen (finale)

DatumThuisUitLocatie
18 mei, 20:30Drachtster Boys VR1Pernis VR1SNIJ Noordhal

De derde en beslissende wedstrijd wordt vastgesteld op vrijdag 25 mei 2018 in (SNIJ Noordhal) Drachten.

Schema eerste divisie/Topklasse

Vrijdag 11 mei zijn de wedstrijden in de nacompetitie voor promotie naar of behoud in de eerste divisie gestart. In deze nacompetitie wordt er gespeeld volgens de spelregels van het district, dus twee keer 25 minuten.

Er wordt gespeeld volgens het principe van een uit- en thuiswedstrijd. Winnaar is het team met de meeste wedstrijdpunten na twee wedstrijden. Is dit gelijk, dan is het doelsado bepalend. Is dit ook gelijk, dan wordt een beslissing verkregen door middel van strafschoppen direct na de tweede wedstrijd.

Nacompetitie eredivisie - eerste divisie

 DatumThuisUitLocatie
A WSV (geen deelname)ZVV Eindhoven 
B18 mei, 20:30Be '79Texel '94Ruiven
C18 mei, 21:15ZVG/CagemaxZeemachtOosterbliek
D18 mei, 20:30HV/HeerhuysLeekster EaglesVredehof

Nacompetitie eerste divisie - topklasse

 DatumThuisUitLocatie
A18 mei, 20:30Boerakker 1zvv Hovocubo 2Leek Sportcentrum
B18 mei, 20:30Scagha`66zvv Den Haag 1 Groeneweg
C16 mei, 20:30Rotterdamse StudentenHZV/Het vennewaterErasmus veld 1
D18 mei, 21:00LTC 1JCK/AISOPeelohal
E TZR Fermonia Boysgeen deelname Zuid II 
F geen deelname Zuid IIExcelsior '31 1 
G18 mei, 20:00ZVS/Rijschool Gestel 1Madereros C.FTheereheide
H14 mei, 20:00Sporting Harderwijk 1KawinSypel

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven