Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Drachtster Boys en Nieuw Roden gaan voor Supercup primeur

KNVB Media
KNVB Media
6 september 2017, 14:16

De fans van Drachtster Boys willen ook de Supercup afvinken. - Foto: KNVB Media

Ook in het zaalvoetbal is de Supercup de traditionele opening van het seizoen. Bij de vrouwen gaat de strijd om de eerste prijs van het jaar tussen landskampioen Drachtster Boys en verliezend bekerfinalist KTP Nieuw Roden. Plaats van handeling op vrijdag 8 september: de SNIJ Noordhal in Drachten, thuishaven van de kampioen.

Drachtster Boys was afgelopen seizoen de grote schrokop als het ging om prijzen in de top van het vrouwenzaalvoetbal. Het team van Symen Abe Hoekstra won eerst de beker en doorbrak vervolgens toch wel verrassend de hegemonie van vv Pernis in de play-off-finale om het kampioenschap. 

Friese dadendrang

Naast vv Pernis was vooral KTP Nieuw Roden slachtoffer van de Friese dadendrang. Eerst ging na een zinderende finale de beker voorbij aan de neus van de Drentse vrouwen. Vervolgens bleek Drachtster Boys ook in de halve finale van de play-offs net te sterk voor KTP Nieuw Roden. 

Dat het team van Wiebe Kooiker al in het tweede Eredivisieseizoen meespeelt om de prijzen is ontzettend knap. Maar voor mooie woorden koop je niks. KTP Nieuw Roden wil zilverwerk in de prijzenkast. En een meevaller voor de club is dat sterspeler Renee Huizinga, voor wie een Italiaanse avontuur lonkte bij Stone Five Fassano, nog een jaar blijft.

Oogsttijd

Maar wie eenmaal de smaak van een prijs heeft geproefd, wil meer en raakt nooit verzadigd. Dat geldt voor Real Madrid en helemaal voor Drachtster Boys dat al jarenlang meedoet om de prijzen en nu voelt dat de oogsttijd is aangebroken. De SNIJ-hal zal dan ook oranje-blauw gekleurd zijn met fans van beide clubs in de jacht op de eerste prijs van het seizoen.

Programma Supercup

DatumTijdWedstrijdPlaats
Vrijdag  8 september20.30 uurDrachtster Boys - KTP Nieuw RodenSNIJ Noordhal (Drachten)

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen