FC Marlène verliest eerste wedstrijd om BeNeCup

26 augustus 2017, 13:40

FC Marlène ging nipt onderuit tegen het sterke Belgische Gelko Hasselt. - Foto: Gerrie Meijer

FC Marlène heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd om de BeNeCup verloren. De ploeg uit Heerhugowaard had lange tijd zicht op de winst, maar ging in eigen sporthal in de slotfase alsnog onderuit tegen Gelko Hasselt: 2-3.

De BeNeCup is de jaarlijkse strijd tussen de bekerwinnaars van Nederland en België. FC Marlène was in 2011 het laatste Nederlandse team dat beslag wist te leggen op de beker. Na die tijd waren het steeds de Belgische teams die wonnen.

Ook dit jaar heeft de Belgische ploeg, Gelko Hasselt, de beste papieren na het duel van vrijdagavond. Na de winst in Heerhugowaard speelt de tegenstander volgende week nog zijn thuiswedstrijd.

Nieuw team

Dat Gelko Hasselt de sterkere was, wekte vooraf niet al te veel verbazing. De Belgen hebben een geroutineerde ploeg, terwijl de Heerhugowaarders het voorbije seizoen veel spelers zagen vertrekken en bouwen aan een nieuw team.

Toch kwam Marlène op voorsprong, via Youri Akkermans. Die voorsprong wist het team ook knap vast te houden tot aan de rust. Na rust wist Gelko al snel de gelijkmaker aan te tekenen. Elf minuten voor tijd stond het 2-2, maar uiteindelijk slaagden de Belgen – gecoacht door voormalig Eindhoven- en Knooppunt-coach Carmelo Nieddu – er toch in de winst te pakken.