Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

zvv Volendam keert terug in Eredivisie zaalvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
30 juni 2017, 11:11

Drachtster Boys is de regerend landskampioen bij de vrouwen, - Foto: KNVB Media

zvv Volendam en Amicitia/Bert Zeegers zijn de nieuwe aanwinsten in de Eredivisie zaalvoetbal mannen voor het seizoen 2017/'18. Zij nemen de plaats in van het gedegradeerde zvv Eindhoven en FCK/De Hommel die komend seizoen uitkomen in de Eerste divisie B.

De Eerste divisie verwelkomt twee beloftenteams, van Hovocubo en Groene Ster. zvv Urk keert na een afwezigheid van één seizoen weer terug op dit niveau. De Topklasse in Zuid I gaat in het seizoen 2017/'18 met elf teams van start. In Noord telt de Topklasse door de degradatie van sc Emmeloord dertien teams. In deze poule wordt een aangepaste degradatieregeling toegepast.

Vrouwen

In de Eredivisie vrouwen doet Zuidoost United niet meer mee, aangezien de vereniging de zaalvoetbaltak heeft opgeheven. Os Lusitanos keert na een jaar afwezigheid weer terug op het hoogste niveau. De Eredivisie wordt gecompleteerd met de ex-studenten van Exstudiantes Zwolle. De landelijke competities gaan vrijdag 15 september van start.

Indeling landelijke competities Indeling landelijke competities Bekijk de indelingen van de landelijke competities zaalvoetbal voor het seizoen 2017/'18.

Meer vrouwen als vrijwilliger

Elke vereniging die graag meer vrijwilligers aan zich wil binden, kan gaan focussen op het werven en behouden van meiden en vrouwen voor vrijwilligersfuncties. Onbedoeld en ongewild laten veel clubs maar liefst de helft liggen van hun potentiële trainers, scheidsrechters en bestuurders.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen