Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Beker zaal prooi voor FC Marlène en Drachtster Boys

KNVB Media
KNVB Media
15 april 2017, 9:55

Na twee verloren finales was het eindelijk raak voor Drachtster Boys. - Foto: KNVB Media

De zaalvoetballers van FC Marlène hebben voor de zevende keer in de clubhistorie de KNVB Beker veroverd. In een zindere eindstrijd (3-3) waren zij uiteindelijk beter in het nemen van strafschoppen dan het favoriete 't Knooppunt. Bij de vrouwen nam Drachtster Boys voor het eerst de beker mee naar Friesland.

FC Marlène viert een van de drie doelpunten.

FC Marlène mocht na afloop vooral doelman Peter Rozenbeek op de schouders nemen. Dankzij een fabelachtig optreden van de international bleef de ploeg uit Heerhugowaard lang in de race. Nadat de reguliere speeltijd geen winnaar had opgeleverd (3-3) en in de verlenging niet werd gescoord, moest de strafschoppenserie de beslissing forceren.

Daarin bleken zenuwen beide ploegen volledig te beheersen. Vooral aan de zijde van 't Knooppunt. De Amsterdammers misten driemaal oog in oog met Rozenbeek, maar bleven hoop houden doordat ook FC Marlène twee keer vanaf zes meter faalde. Totdat Jeroen Kossen achter de bal ging staan en de laatste, beslissende penalty raak schoot.

Faisel Mellah, maker van de openingstreffer, in extase na het winnen van de KNVB Beker.

Feest in de kleedkamer van FC Marlène.

Daverende verrassing

Een daverende verrassing, want 't Knooppunt had vooraf de favorietenrol toebedeeld gekregen. De Amsterdammers leden dit seizoen in de competitie tot dusver slechts één nederlaag en klopten FC Marlène zowel in de thuis- als uitwedstrijd. Dat bekerfinales wedstrijden op zich zijn, werd vrijdagavond voor de zoveelste keer bewezen. Bekerhouder 't Knooppunt kreeg de beste kansen, met name aan het eind van de verlenging (Ceyar en Attahiri misten), maar FC Marlène bleef knokken en trok uiteindelijk aan het langste eind.

Ook een enkele supporter stond na de tumultueuze apotheose onder hoogspanning. De prijsuitreiking werd namelijk verstoord door een onverlaat die de zilveren bokaal onder zijn arm nam en de zaal uitrende. Het kon FC Marlène weinig deren. De laatste bekerwinst van de ploeg uit Heerhugowaard dateerde alweer uit 2011, dus met of zonder beker; het feestje van de mannen van coach Anouk Roest was er niet minder om. 

 

Primeur Drachtster Boys

Jessie Prijs springt een gat in de lucht na één van haar twee goals.

Bij de vrouwenfinale ging het er aan supporterszijde beduidend beschaafder aan toe. De hunkering bij Drachtster Boys om eindelijk eens een prijs te winnen was ongekend. Na twee eerdere verloren finales was het nu echt tijd om die KNVB Beker mee naar Friesland te nemen.

Daarin moest de ploeg van Symen Abe Hoekstra zien af te rekenen met KTP Nieuw Roden. Een geduchte tegenstander. Beide ploegen haalden dit seizoen in de competitie de play-offs en staan daarin meteen tegenover elkaar.

Drachtster Boys deelde vrijdag meteen een overweldigende klap uit door met 3-2 de KNVB Bekerfinale te winnen, mede dankzij twee treffers van Jessie Prijs en een goal van Lotte Donath. Voor de Friezinnen de eerste hoofdprijs in de clubhistorie.

Uitblinker Jessie Prijs op weg naar een doelpunt voor Drachtster Boys.

Blijdschap in het Friese kamp over de eerste hoofdprijs in de clubhistorie.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen