Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bekerfinale 't Knooppunt - FC Marlène vanavond via livestream

KNVB Media
KNVB Media
14 april 2017, 10:39

Bekerhouder 't Knooppunt staat voor het tweede jaar op rij in de KNVB Bekerfinale. - Foto: KNVB Media

De KNVB Bekerfinales in het zaalvoetbal staan garant voor spektakel. Twee spannende finales op één avond in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. De eindstrijd bij de vrouwen is een noordelijk onderonsje tussen Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden, bij de mannen staan 't Knooppunt en FC Marlène tegenover elkaar.

Wie vanavond, vrijdagavond, niet in de gelegenheid is om naar Amsterdam te komen, kan het spektakel ook online zien. Beide finales worden namelijk via een livestream uitgezonden.

Bekerfinales live! Bekerfinales live! Bekijk vanaf 18.45 uur via deze stream beide KNVB Bekerfinales in het zaalvoetbal.

't Knooppunt op herhaling

Carmelo Nieddu, succescoach van 't Knooppunt.

Voor 't Knooppunt is het de tweede bekerfinale op rij. De Amsterdamse ploeg is bekerhouder, nadat het vorig seizoen de allereerste hoofdprijs uit de clubgeschiedenis veroverde. 't Knooppunt kan als de grote favoriet worden bestempeld, aangezien de formatie van succescoach Carmelo Nieddu dit seizoen in de reguliere competitie veruit de sterkste is. Slechts één competitieduel verloor de Eredivisie-koploper tot dusver, van stadgenoot ASV Lebo.

De prijzenkast van FC Marlène is beduidend rijker gevuld.  De formatie uit Heerhugowaard verzamelde deze eeuw drie landstitels, zes bekers en vijf supercups. De laatste keer dat FC Marlène de KNVB Beker won, is alweer zes jaar geleden. De nummer vier van de competitie heeft zich inmiddels voor de play-offs geplaatst, maar geldt in de Bekerfinale als underdog.

Fifty-fifty

Op papier dan, want FC Marlène-coach Anouk Roest weet dat een KNVB Bekerfinale zijn eigen wetten kent. "Misschien is 't Knooppunt licht in het voordeel. Maar het is een wedstrijd op zich hè. Fifty-fifty dus", aldus de coach die volgend seizoen terugkeert bij WSV Apeldoorn.

"Het is erop of eronder. Alleen de vorm van de dag telt. De ene speler kan daar beter mee omgaan dan de andere. Je moet op een positieve manier omgaan met de ambiance die rondom zo’n wedstrijd hangt en er niet van schrikken", aldus Roest.

De onderlinge confrontaties dit seizoen waren in het voordeel van 't Knooppunt. In eigen huis wonnen de Amsterdammers in oktober met ruime cijfers: 8-1. En ook in Heerhugowaard, in maart, namen zij de drie punten mee: 3-5.

Peter Rozenbeek, keeper van FC Marlène in actie.

Toegang gratis

In de halve finale van de strijd om de KNVB Beker was 't Knooppunt thuis met 4-3 te sterk voor Hovocubo. FC Marlène versloeg in eigen huis FC Eindhoven met 5-2. De finale begint vrijdagavond om 21.15 uur en staat geprogrammeerd na de vrouwenfinale. De toegang in Sporthallen Zuid is gratis.

Bekerfinale vrouwen Bekerfinale vrouwen Bekerfinale zaalvrouwen is een noordelijk onderonsje: Drachtster Boys versus KTP Nieuw Roden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen