Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zaalvoetballers FC Marlène eerste bekerfinalist

KNVB Media
KNVB Media
4 februari 2017, 13:27

Keeper Peter Rozenbeek speelt met FC Marlène op 14 april de KNVB Bekerfinale. - Foto: KNVB Media

De eerste finalist in het KNVB Bekertoernooi is bekend. FC Marlène strijdt vrijdag 14 april in Sporthallen Zuid in Amsterdam om de zilveren bokaal. Wie de tegenstander van FC Marlène is in de eindstrijd, is nog niet bekend. Het duel tussen 't Knooppunt en Hovocubo kon vrijdag geen doorgang vinden.

Op weg naar het halve finale-duel in Amsterdam was een deel van de selectie van Hovocubo betrokken bij een aanrijding. Daardoor kon de formatie uit Hoorn geen volledige ploeg op de been brengen en werd de wedstrijd afgelast. Het is nog niet bekend wanneer het duel opnieuw wordt vastgesteld.

Viermaal Hamdaoui

Rode kaart voor international Lahcen Bouyouzan.

Iets noordelijker in de provincie, in Heerhugowaard om precies te zijn, speelde FC Marlène een uitstekende wedstrijd. De thuisclub snelde met een 5-2 zege op FC Eindhoven naar de felbegeerde plaats in de bekerfinale. Issy Hamdaoui was de grote man met vier treffers. Bij zijn eerste goal, die al na drie minuten viel, profiteerde Hamdaoui van een overtalsituatie nadat Eindhoven-speler Lahcen Bouyouzan met een directe rode kaart richting kleedkamer moest vertrekken.

In het aantrekkelijke duel, waarin de beide doelen werden bezet door Oranje-goalies Peter Rozenbeek (FC Marlène) en Pieter Grimmelius (FC Eindhoven), koesterde FC Marlène halverwege een 3-1 voorsprong. Hamdaoui breidde in de tweede helft met twee doelpunten de marge verder uit.

Vrouwen

De KNVB Beker bij de vrouwen wordt dit jaar een prooi voor een club uit het noorden van het land. Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden plaatsten zich vrijdag voor de eindstrijd die eveneens vrijdag 14 april in Sporthallen Zuid in Amsterdam plaatsvindt. Drachtster Boys was vrijdag in de halve finale te sterk voor Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau: 2-4. In de andere halve eindstrijd rekende KTP Nieuw Roden eenvoudig af met Hoofdklasser ESZVV Totelos: 2-0. De Eindhovense studentenploeg schreef eerder geschiedenis door als eerste niet-Eredivisieteam de halve finale te bereiken.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen