Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

240 miljoen extra steun voor sport

KNVB Media
KNVB Media
21 januari, 18:54

Het kabinet heeft vandaag een nieuw steunpakket voor de sport aangekondigd ter waarde van 240 miljoen euro. - Foto: KNVB Media

Goed nieuws voor voetbalverenigingen. Het kabinet heeft vandaag een nieuw steunpakket voor de sport aangekondigd ter waarde van 240 miljoen euro. Dat geld wordt via sport specifieke regelingen (Tegemoetkoming Amateursportorganisaties en de Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties) beschikbaar gesteld aan verenigingen.

Deze steunmaatregelen die zijn ingezet voor 2020 worden hiermee verlengd tot 30 juni 2021. Op deze pagina is de laatste informatie te vinden over de diverse (sport specifieke) steunmaatregelingen.

“We zijn blij dat het kabinet de steunmaatregelen voor de amateursport verlengt”, zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB. “Hiermee erkent het kabinet nog maar eens het enorme maatschappelijke belang van het unieke Nederlandse verenigingsleven. Dit was echt nodig. Door de verlenging van de coronamaatregelen worden voetbalverenigingen ongekend hard getroffen. Het water stond velen tot de lippen. Dit nieuwe ondersteuningspakket is daarom belangrijk en geeft lucht om samen de eindstreep te halen.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen