Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geslaagde 'voetballessen' door KNVB-coaches op 35 basisscholen

KNVB Media
KNVB Media
17 juli 2020, 12:26
1:03

Training van KNVB-coach Erwin van de Looi op het eigen schoolplein. - Foto: KNVB Media

De afgelopen weken brachten diverse KNVB-coaches een bezoek aan 35 basisscholen in Nederland als onderdeel van het initiatief 'KNVB geeft voetballes'. Met dit initiatief wilden de KNVB-coaches een bijdrage leveren aan een vitalere samenleving door kinderen te voorzien van extra beweeglessen.

Mede door de coronacrisis is de sportdeelname van met name de jongste jeugd drastisch gedeeld ten opzichte van een jaar geleden. Om kinderen (extra) in beweging te krijgen konden scholen zich de afgelopen maand daarom inschrijven voor een van de 35 schoolbezoeken van de KNVB-coaches. Het enthousiasme hiervoor was groot getuige de ruim 350 aanmeldingen van scholen door heel Nederland.

Onder anderen Erwin van der Looi (Jong Oranje), Jessica Torny (Vrouwen onder 19) en assistent-bondscoach Maarten Stekelenburg bezochten een of meerdere scholen in Nederland en brachten hiermee ruim 2.000 leerlingen in beweging.

Kinderen van 35 basisscholen konden vol aan de bak met de trainingen.

"Fantastisch om het enthousiasme van al deze leerlingen te zien. Het is heel iets anders dan het trainen van een nationale (jeugd)selectie, maar ik ben blij dat we – in deze voor ons rustige periode – een bijdrage hebben kunnen leveren aan het in beweging krijgen van deze kinderen", aldus Erwin van der Looi (Jong Oranje). Riëtte Smit-Plender, lerares groep 8 van basisschool De Wel: "Het was heel gaaf dat de coaches hier zijn geweest. Als verrassing hadden we groep 8 aangemeld, omdat zij afscheid nemen van onze school. Dit was een leuke, afsluitende activiteit voor hen!"   

Voetballespakket

Vanwege de grote belangstelling konden niet alle scholen worden verblijd met een bezoek door een KNVB-coach. Deze scholen ontvingen daarom een speciaal ‘voetballespakket’ waarmee de leraren en leraressen de ‘voetballessen’ ook zelf konden uitvoeren met hun leerlingen.

Werken aan de skills op het schoolplein.

 

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen