Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

23 kinderen met beperking openen EK-kwalificatieduel in GelreDome

KNVB Media
KNVB Media
12 november 2019, 22:00

Dinsdagavond mochten 23 jonge G-voetballers aan de hand van de OranjeLeeuwinnen mee het veld op. - Foto: KNVB Media

Voor het eerst in de geschiedenis mochten vanavond (dinsdag 12 november) 23 jonge G-voetballers aan de hand van de OranjeLeeuwinnen mee het veld op om samen de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Slovenië te openen.

De kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking zongen met de Leeuwinnen het Wilhelmus in een bomvol GelreDome in Arnhem. Spannend, maar een ervaring om nooit te vergeten! Fonds Gehandicaptensport, ING en de KNVB maken zich op deze manier samen sterk om meer aandacht te vragen voor het G-voetbal.

Meer aandacht voor G-voetbal

In Nederland zijn zo’n 5.000 voetballers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking actief bij ongeveer 300 voetbalclubs. Fonds Gehandicaptensport, ING en de KNVB helpen voetbalclubs in Nederland met het starten én stimuleren van G-voetbal. Om aandacht te vragen voor G-voetbal liepen vanavond 23 ING Oranjevriendjes aan de hand van de speelsters het veld op om samen met de OranjeLeeuwinnen de wedstrijd te openen.

Om aandacht te vragen voor G-voetbal liepen vanavond 23 ING Oranjevriendjes aan de hand van de speelsters het veld op om samen met de OranjeLeeuwinnen de wedstrijd te openen.

Dit leverde een unieke ervaring op voor de kinderen. Daarnaast hebben de afgelopen weken ook ruim dertig amateurclubs gehoor gegeven aan de oproep om bij de wedstrijd van hun eerste elftal een line-up met G-voetballers te organiseren. Met deze activiteiten zetten de drie partijen zich in om in elke Nederlandse gemeente voetbalaanbod te realiseren voor voetballers met een beperking.

In elke gemeente plek voor G-voetballers

Fonds Gehandicaptensport, ING en de KNVB hebben een gezamenlijke ambitie: in elke Nederlandse gemeente minimaal één club met G-voetbal. Het opleiden van trainers en het verstrekken van subsidies helpt de clubs om te starten met G-voetbal of om het verder te professionaliseren.

MVC'19 is een van de clubs in Nederland die G-voetbal aanbiedt.

Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport; “Inmiddels hebben we samen met ING en de KNVB 65 clubs geholpen om een team op te richten voor G-voetballers. Zo wordt er aangepast vervoer mogelijk gemaakt, krijgen G-teams trainingsmateriaal, worden er bij clubs kennismakingsevenementen G-voetbal georganiseerd en neemt het kader van verenigingen deel aan de cursus G-voetbaltrainer van de KNVB. Het is geweldig dat ING en de KNVB zich samen met ons inzetten om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient”.

G-voetbal G-voetbal Kijk hier of op www.ing.nl/voetbal voor meer G-voetbalverhalen en het aanbod van clubs met G-voetbal bij jou in de buurt.


Een coach voor iedereen

Voetbal verbindt, overal ter wereld. De KNVB leidt voetbalcoaches op binnen het WorldCoaches-programma, in hun eigen buurt of dorp. Deze coaches inspireren en begeleiden kinderen op sportief én sociaal vlak. Want de KNVB gelooft dat iedere jonge voetballer een goede coach verdient; een WorldCoach.

Iedereen met passie voor voetbal en de juiste mindset kan WorldCoach worden; van gymleraar tot voormalig profvoetballer, man of vrouw.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen