Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Nacompetitie: zet Phil Collins VKW voet dwars?

KNVB Media
KNVB Media
21 juni 2019, 15:11
3:05

Maakt VKW er tegen Leonidas een historische avond van? - Foto: KNVB Media

De nacompetitie is voor velen het toetje van het seizoen. Heroïsche wedstrijden die beslissen over promotie of degradatie. Een feest voor spelers en supporters. In deze aflevering van De Nacompetitie volgen we de aanhang van VKW dat op de drempel van de hoofdklasse staat.

Het kan een historische avond worden voor de dorpsclub uit het Drentse Westerbork. Als de ploeg van trainer Bas Nibbelke het Rotterdamse Leonidas weet te verslaan, dan komt het volgend seizoen voor het eerst in de clubhistorie uit in de hoofdklasse. En dus reist er een partybus vol supporters mee naar naar Lelystad, waar het finaleduel zal worden gespeeld.

Zonder de topscorer

Ze hebben er alle vertrouwen in, zegt ras-VKW'er Martijn Grit op weg naar Lelystad. Ondanks het gemis van topscorer Anjo Willems die er vanavond niet bij is. De reden is nogal opmerkelijk. Niet vanwege een schorsing of een blessure, maar vanwege een concert van Phil Collins in Nijmegen waarvoor de veelscorende spits al maanden geleden kaarten op de kop had getikt.

Martijn Grit heeft een dubbel gevoel bij. Ook al weet hij dat er belangrijkere zaken in het leven zijn dan voetbal. Zelf kreeg hij deze week te horen dat actief voetballen er voor hem niet meer in zit. Hij blijkt een erfelijke, afwijkende hartspierziekte te hebben. Bizar nieuws, maar vanavond denkt hij vooral aan de mogelijke promotie van zijn club. "Er zijn zo veel mensen die naar de wedstrijd gaan. Iedereen in het dorp leeft mee."

Gaat het VKW lukken om promotie af te dwingen?

Zie ook Zie ook De Nacompetitie: Huwelijkscrisis door allerlaatste wedstrijd?


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen