Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Trouwe soldaat Van Spijker zwaait af na 625 duels

KNVB Media
KNVB Media
27 mei 2019, 14:30

In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal. - Foto: KNVB Media

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Een vv Wilsum 1 zonder Jan van Spijker? Er is bijna niemand die het zich kan voorstellen bij de Overijsselse vierdeklasser. En toch moeten ze maar vast aan het idee wennen, want na 25 jaar (!) in het eerste elftal nam de routinier zaterdag op 41-jarige leeftijd afscheid van zijn grote liefde.

625 duels

Jaren geleden maakte hij zijn debuut op zestienjarige leeftijd. Daarna was hij nooit meer weg te denken uit het vlaggeschip van de vereniging, waarvoor hij 625 (!) wedstrijden speelde en waarmee hij in het seizoen 1996-’97 kampioen werd in de vierde klasse.

Speciaal voor van Van Spijker binden de spelers van dat kampioensteam op vrijdag 14 juni nog één keer de voetbalschoenen onder om de laatste der Mohikanen officieel uit te zwaaien. Niet meer dan terecht vinden wij, want 625 wedstrijden voor één club, dat zie je niet vaak meer in het hedendaagse voetbal. Hulde!

Vijftienjarige debutant

Of Joep Offermans ooit aan zo'n aantal komt; de toekomst zal het leren. Maar het begin is er in ieder geval voor de pas 15-jarige Brabander.

Coach Jurgen van Wanrooij van tweedeklasser Erp, dat vorige week de titel voor zich opeiste in de tweede klasse, durfde het aan om Offermans en zijn maatje Dre Schepens - eveneens nog spelend in de JO17 - in het laatste duel van de competitie voor de leeuwen te gooien. Met het piepjonge duo Offermans-Schepens in de gelederen werd in de slotfase een achterstand ongedaan gemaakt; 2-2.

Trotse prijzenpakkers

Het seizoen zit er bijna op! Tijd voor een oproep aan alle trotse prijzenpakkers. Heb jij iets te vieren? Stuur dan jullie feestfoto naar de Facebookpagina van Voetbal.nl.

TPP trekt aan het langste eind

TPP Rotterdam heeft vrijdagavond de titel gepakt in de Eredivisie zaalvoetbal voor dames. In het derde finaleduel was de ploeg met 1-0 te sterk voor Drs. Vijfje. Er moest een beslissende wedstrijd komen, omdat de ploegen in de finale van de play-offs allebei een keer hadden gewonnen. Bekijk hieronder de samenvatting van een historische finale.

Een coach voor iedereen

Voetbal verbindt, overal ter wereld. De KNVB leidt voetbalcoaches op binnen het WorldCoaches-programma, in hun eigen buurt of dorp. Deze coaches inspireren en begeleiden kinderen op sportief én sociaal vlak. Want de KNVB gelooft dat iedere jonge voetballer een goede coach verdient; een WorldCoach.

Iedereen met passie voor voetbal en de juiste mindset kan WorldCoach worden; van gymleraar tot voormalig profvoetballer, man of vrouw.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen