Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie maandag: 69-jarige debutant bij SJZ

KNVB Media
KNVB Media
20 mei 2019, 11:04

Het eerste team van SJZ met de 69-jarige debutant Gerard van der Hoeven. - Foto: Jaap van Dijk (v.v. SJZ)

Na jaren trouwe dienst nam Guus van der Hoeven zondag afscheid van SJZ 1. Om hem te bedanken voor bewezen diensten, kreeg de veteraan vlak voor tijd een publiekswissel. Tot zover niets bijzonders. Maar degene die voor hem in het veld kwam, bracht daar verandering in.

Van der Hoeven werd namelijk door niemand minder vervangen dan Van der Hoeven senior. Zijn eigen vader dus! De 69-jarige Gerard van der Hoeven werd daarmee direct de oudste debutant in de clubgeschiedenis.

Hoop routine

Ik zat direct lekker in de wedstrijd en bracht rust in het team en een hoop routine

Dat zat zo. Op zaterdag 6 juni 2015 kocht Van der Hoeven senior tijdens een veiling een kavel met als inhoud; een officieel debuut in SJZ 1. Nu, bijna vier jaar later, was het zover. Een bijzonder moment natuurlijk, temeer omdat hij voor zijn zoon in het veld kwam, die daarmee na 291 wedstrijden afscheid nam van het vlaggenschip.

Van der Hoeven senior was zelf uitermate te spreken over zijn debuut. “Ik zat direct lekker in de wedstrijd. De eerste twee balcontacten waren meteen goed, waardoor we balbezit konden houden. Ik bracht rust in het elftal en een hoop routine”, zo liet hij optekenen door gelegenheidsjournalist en trainer Ludo Pistorius, die net als Van der Hoeven junior na dit seizoen vertrekt bij SJZ 1. In de problemen kwam de ploeg dus ook niet meer. Met een 8-1 overwinning op Graaf Willem II VAC werd op een waardige manier afscheid genomen van het zondagvoetbal.

Robben, Ribéry en Barry van Dijk

Het was een prachtig afscheid. Met een 4-1 overwinning op Quick Boys, een respectvolle publiekswissel én de uitgelezen kans om een goal te maken. Terwijl Arjen Robben en Franck Ribéry in München allebei hun perfecte afscheid van Bayern regisseerden met een landstitel en een doelpunt, keepte clubicoon Barry van Dijk in Heemskerk zijn allerlaatste thuiswedstrijd voor Derdedivisionist Odin'59. 

Met zijn 432e duel in het eerste van Odin'59 nam clubicoon Barry van Dijk zaterdag afscheid.

Begonnen op 5-jarige leeftijd bij de F-pupillen en op één seizoen na altijd zijn club hondstrouw gebleven. Na 432 duels in het eerste vindt de 33-jarige Van Dijk het welletjes. Zijn gezin vraagt meer aandacht. En dus trok hij zaterdag voor het laatst zijn oranje keeperstenue aan en genoot nog een keer van het vele publiek en het uitzicht op Slot Assumburg.

En toen brak de 63e minuut aan. Bij een voorsprong van 3-1 werd Nigel Hardenberg in het zestienmetergebied onderuit gehaald en iedereen keek meteen achterom. Naar hun keeper. De penalty werd hem gegund, als kroon op een perfect afscheid. Van Dijk legde de bal op de stip, nam een aanloop en...schoot hard over. Geen Robben/Ribéry-moment dus, maar desondanks genoot Van Dijk met volle teugen van zijn laatste optreden in Odin 1. Volgend seizoen is hij in het tweede elftal te bewonderen.

Girlpower!

Het kon eigenlijk al bijna niet meer misgaan, maar na de 3-1 zege op VRC was het officieel: de meiden van vv De Meern O11 zijn kampioen. Het bijzondere: dat deden ze in een competitie voor jongens, zonder ook maar één wedstrijd te verliezen. 55 doelpunten voor en slechts tien tegen; het zijn cijfers waar je mee kunt thuiskomen. Van harte gefeliciteerd dames!

Gouden scheidsrechtersspeld

Twintig jaar floot hij zijn wedstrijden in de zaal, maar nu is er dan toch een einde gekomen aan de scheidsrechterscarrière van Albert de Vries. De arbiter hing vrijdagavond zijn fluit aan de wilgen, maar niet voordat hij voor zijn verdiensten was beloond met de gouden scheidsrechtersspeld. Niet meer dan verdiend, vinden wij. Hulde!

Velseboer schiet Hovocubo naar zesde landstitel

En we blijven nog even in de zaal, want daar legde Hovocubo ten koste van FC Marlène zaterdagavond voor de zesde keer in de clubhistorie beslag op de landstitel. De gevierde man aan de kant van de kersverse landskampioen was Mats Velseboer. Zijn treffer in de laatste minuut van de reguliere speeltijd zorgde ervoor dat er een verlenging kwam. En daarmee was de koek nog niet op, want in die verlenging schoot hij 36 seconden voor tijd de beslissende treffer tegen de touwen.

Velseboer schiet Hovocubo naar zesde landstitel Velseboer schiet Hovocubo naar zesde landstitel Lees hier het hele verhaal.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen