Ruud Scheper
KNVB Media
19 mei 2019, 10:00

Hovocubo pakte de zesde landstitel in haar bestaan. - Foto: KNVB Media

Door een treffer van Mats Velseboer in de dying seconds van de verlenging is Hovocubo erin geslaagd de titel te prolongeren. Na de duidelijke zege in het eerste duel had de regerend landskampioen nu beduidend meer moeite om met tegenstander FC Marlène af te rekenen; 4-3. "Zo'n einde kun je niet regisseren."

Hovocubo kroonde zich door de  winst zaterdagavond voor de zesde keer tot landskampioen. Daar had het tien minuten voor tijd overigens nog niet naar uitgezien. Vanuit een hecht georganiseerde defensie counterden de bezoekers zich al vroeg in het duel naar een 0-2 voorsprong, via goals van Jabir Hoessein en Nabil Akaazoun.

Marge hersteld

Het had zo maar de andere kant opgekund, maar gelukkig is het dubbeltje onze kant opgerold

Nog voor de pauze deed de thuisploeg van trainer Sander van Dijk wat terug. Marlène-keeper Peter Rozenbeek was de gehele eerste helft prima op dreef, maar was kansloos op een rebound van Karim Massaoui. Gelukkig voor de bezoekers werd de marge na rust hersteld op twee treffers. Issy Hamdaoui tekende voor de 1-3.

Hovocubo won in de slotsecondes met 4-3.

Tot een kleine tien minuten voor tijd bleef die stand op het scorebord staan, maar een treffer van Yoshua St. Juste gaf de thuisploeg de aansluiting waar het naar zocht. Lang leek het alleen bij een aansluitingstreffer te blijven, maar vlak voor tijd sloeg Velseboer toe. Van dichtbij schoot de international de gelijkmaker tegen de touwen, nadat hij vlak daarvoor nog de onderkant van de lat had geraakt.

Verlengen

Dat betekende dat de twee teams moesten verlengen. In de spannende verlenging liepen de gemoederen hoog op, maar gelukkig werd een opstootje in de kiem gesmoord. Doelpunten leverde de verlenging tot 36 seconden voor tijd niet op, maar waar iedereen al dacht aan de te nemen strafschoppen - zeker nadat Mo Attaibi vlak voor tijd in kansrijke positie naast schoot - sloeg Velseboer na een subtiele voetbeweging opnieuw toe; 4-3. Het bleek de beslissing.

“Wat er toen gebeurde? Geen idee”, lacht de matchwinner. “Ik heb vanmorgen de beelden nog even teruggekeken om te zien wat er allemaal om mij heen gebeurde. Zoiets kun je niet regisseren. Dit is de mooiste manier om de landstitel te winnen, zo vlak voor tijd de winnende maken.”

Terechte landskampioen

Zoiets kun je niet regisseren. Dit is de mooiste manier om de landstitel te winnen

Of zijn team de terechte landskampioen is? Velsboer knikt. “Ja, dat denk ik wel. Dat is eigenlijk altijd zo, je staat er niet voor niks hè. In de competitie zijn we als tweede geëindigd, maar we hebben er altijd vertrouwen in gehad dat als we in de play-offs zouden komen, we die zouden gaan winnen."

"Overtuigend was het gisteren misschien niet, maar dat heeft ook met de spanning van een finale te maken. Dan hoef het niet mooi. En het zit hem ook in de kleine dingen hè. Vlak voor mijn treffer kreeg Mo Attaibi aan de andere kant een grote kans. Het had zo maar de andere kant opgekund, maar gelukkig is het dubbeltje onze kant opgerold.”

Beslissingswedstrijd bij de vrouwen

FC Marlène lukte zo net niet wat Drs. Vijfje een dag eerder bij de vrouwen wel lukte; een beslissingswedstrijd afdwingen. Na de 0-3 nederlaag in eigen huis won de ploeg nu in het hol van de leeuw bij TPP-Rotterdam met al even duidelijke cijfers; 0-4. Lees hieronder het wedstrijdverslag van die wedstrijd.

Drs. Vijfje dwingt derde duel af in finale zaaltitel vrouwen Drs. Vijfje dwingt derde duel af in finale zaaltitel vrouwen Lees hier het verslag van de tweede wedstrijd.