Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Een bijzondere mijlpaal voor ‘Jeppa’

KNVB Media
KNVB Media
6 mei 2019, 15:18

In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal. - Foto: TABA

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Voetballen met vrienden. Dat is wat Jesper Elders twee jaar geleden beoogde met zijn overstap van hoofdklasser BVC naar TABA 3, uitkomend in de reserve vierde klasse. Als spits. En dat terwijl hij eerder in zijn carrière als verdediger juist aanvallers af probeerde te stoppen.

Prima gemiddelde

De teller stond na het eerste seizoen al op 49 doelpunten in 29 wedstrijden

‘Jeppa’ rendeert prima in de aanval, als kapstok waar het complete team zich aan op kan trekken. Meer dan prima zelfs. De teller stond na het eerste seizoen al op 49 doelpunten in 29 wedstrijden. Een gemiddelde waarvoor Lionel Messi zou tekenen.

Jesper Elders te midden van zijn teamgenoten.

Dit seizoen stond de teller al op 50 treffers. Tot afgelopen zaterdag. Tegen Overamstel joeg hij op nummer 51 - en dus nummer 100 in totaal. En daarin slaagde hij. 100 doelpunten in twee seizoenen, daar zijn we zelfs op de redactie van Mooie Maandag van onder de indruk. Het leverde hem een mooi shirt op namens zijn ploeggenoten. Jesper zelf was vooral dankbaar richting zijn team. ‘Zonder jullie had ik het nooit gehaald.’ Jeppa, veelscorende uitblinker zonder vedette-neigingen.

Glansrol voor keeper Guus

Lange tijd zag het er niet goed uit voor DVV uit Duiven. In de wedstrijd tegen GVA kende de titelkandidaat uit de vierde klasse een desastreuze start en keek het al heel snel tegen een 2-0 achterstand aan.

Er bleef hoop aanwezig op een resultaat, ook al omdat doelman Guus Vos een strafschop wist te stoppen. En het verhaal werd nóg mooier voor hem. De sluitpost ging in de 10e (!) minuut van de blessuretijd mee naar voren. Op aangeven van Marc Comans knikte hij raak, als een volwaardige aanvaller. "We kregen in de tweede helft al kans op kans. Niet te geloven dat ik ‘m dan scoor. Alleen jammer dat het de gelijkmaker was en niet de winnende", zei hij tegen De Gelderlander.

VVSB G1 zoekt nieuwe spelers

Dat het G-team van VVSB over veel talent beschikt, is geen geheim. De ploeg uit de Bollenstreek won zaterdag het toernooi voor vv Honselerdijk. Grote klasse!

Het G-team van VVSB is op zoek naar nieuwe spelers.

Voor komend seizoen kunnen deze toppers nog wel wat versterking gebruiken. Daarom zijn ze op zoek naar minimaal 2 spelers, in de leeftijd van 19 tot 28 jaar. Interesse? Neem dan contact op met Anneke van Linden: 06-23069871.

Ook Cupkoorts bij Vroomshoopse Boys

Willem II en Ajax streden zondag om de KNVB Beker, maar ook voor Vroomshoopse Boys bereikte de Cupkoorts dit weekeinde zijn kookpunt. De tweedeklasser uit het zaterdagvoetbal stond in de halve finale van de districtsbeker Oost, maar greep net naast een ticket voor de eindstrijd. Op sportpark Tijenraan in Raalte was Rohda met 2-1 te sterk.

Het bekersprookje spat uiteen Het bekersprookje spat uiteen Lees hier het verhaal van Vroomshoopse Boys.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen