Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie Maandag: Feest bij vroege kampioen NWC

KNVB Media
KNVB Media
8 april 2019, 14:15

Er kon dit weekend flink worden gefeest in Asten: kampioenen! - Foto: NWC Asten

Wekelijks worden er duizenden amateurwedstrijden gespeeld op de Nederlandse velden. In Mooie Maandag besteden we aandacht aan de meest opvallende zaken uit het amateurvoetbal.

Het is begin april, maar NWC uit Asten heeft het kampioenschap al binnen. De derdeklasser uit Asten won zelf met 9-0 van SV Laar en is met nog vier wedstrijden te spelen niet meer in te halen door de concurrentie. 

Reden voor een gezellig feestje, uiteraard. Namens de redactie van Mooie Maandag, van harte! 


De baard van Ben 

Veel blijde gezichten bij Vitesse’63. Behalve bij de vrouw van trainer Ben Batterink. De oefenmeester ging half februari een weddenschap aan: zijn baard mag pas worden geschoren als Vitesse verliest. En zie, er volgden vijf overwinningen op rij. 

Afgelopen weekend was het weer raak: 2-1 zege op SCN. Het scheermes blijft dus nog even in de kast. "Ik hoop dat we in de komende weken wat punten gaan verliezen, want ik lig bijna in een echtscheiding. Mijn vrouw vindt het verschrikkelijk”, zei hij in De Stentor.  

Rookvrije Generatie Award voor ZAC

Tijdens de uitreiking van de Rookvrije Generatie Awards in het planetarium van dierentuin Artis heeft de Zwolse voetbalclub Z.A.C. de Award gewonnen in de categorie sportverenigingen. Marian Volkers, een van de initiatiefneemsters van het rookvrije sportterrein bij Z.A.C., is er blij mee. "We zijn heel trots, vooral omdat we dit als club met grote steun van de leden voor elkaar hebben gekregen."

Trots bij Z.A.C. Trots bij Z.A.C. Rookvrije Generatie Award voor Z.A.C. uit Zwolle

De laatste maanden van SV Nevelo

Nog een paar maanden en dan komt er een einde aan bijna 90 jaar voetbalgeschiedenis bij SV Nevelo. De Brabantse club, die ooit begon als het team van de lederfabriek, gaat samen verder met buurman RKSV Oisterwijk en RKSV Taxandria. Secretaris Johan Frederiks, zo’n 50 jaar lid, kijkt met weemoed terug op bijzondere jaren maar ook met net zoveel zin vooruit op de nieuwe fusieclub VV Trinitas Oisterwijk.

Emoties Emoties SV Nevelo beleeft emotionele laatste maanden voor fusie

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen